Lagbanner
2017-11-15 19:00

Kalix - Villa Lidköping
1 - 5

Bortaseger mot Kalix
Davva fyramålsskytt.

Bortaseger mot Kalix

Villa svarade för en bra insats och vann bortamatchen mot Kalix med 5-1.

Villa begav sig ända upp till Kalix under onsdagen för en på pappret svår match mot ett hemmalag som var obesegrat på Kalix IP under serieupptakten. Villa svarade dock för en mycket bra match och tog en klar seger med 5-1. Det enda man eventuellt kan klaga på är effektiviteten i avsluten. Villa borde nätat betydligt fler än fem gånger sett till antalet chanser, men Kalix målvakt Björn Hellman gjorde en stormatch.

1-0 kom på hörnretur redan i matchminut 3 genom David Karlsson. 2-0 kom efter ett fantastiskt fint långt lyft från Jesper Eriksson till Joel Broberg som kyligt satte bollen i nät. 3-1 kom genom Davva som efter lite trassel på ett inspel fick skottläge för någon sekund och då small det. 4-1 kom på en högerhörna och 5-1 var ett volleyavslut. Båda målen kom från Davvas klubba. Fyra kassar hängde han in och han känns verkligen på gång.

Det var mycket spelglädje hos Villa i den här matchen. Härlig rörelse i hela laget och många spelare som fyllde på offensivt. Defensiven var som vanligt ramstark. Villas försvarslinje släpper knappt till några vassa lägen alls inne i straffområdet. Det är skott utifrån eller fasta situationer som motståndarna får hoppas på.

Kalix mål till 2-1 var just på ett långskott som ändrade riktning på en Villaspelare och ställde Jesper Thimfors i kassen. Enda gången det kändes lite oroligt var när Villa i slutet av första halvlek fick två snabba utvisningar och fick börja i spel 9 mot 11 efter pausvilan, men det klarades också av riktigt galant.

Även om Villa nu har sex raka segrar så är det klart att man ska sitta lugnt ner i båten och inte låta sig rusa iväg. Förutom Edsbyn och Hammarby så har segrarna kommit mot de fyra sist placerade lagen i tabellen. Fast det är ju också matcher som ska klaras av och på bortaplan är de här lagen inte alls lätta att handskas med. Villa har ändå imponerat och varit en stabil lagmaskin så här långt, men visst kommer det ännu tuffare matcher framöver.

På lördag möter Villa det laget som är femma från botten i tabellen, Vetlanda. Ett lite knepigt lag med väldigt hög kapacitet när allting stämmer. Johan Löfstedt och Joakim Andersson är två spelare som skulle platsa i vilket lag som helst. Fortsatt noggrant jobb är det som gäller för Villas del.

Lördagen innebär också att det är dags för den så kallade dubbelmatchen. Köper ni biljett till matchen mot Vetlanda så får ni också damlagets hemmapremiär mot Skutskär efteråt på köpet. Det har varit hård marknadsföring från Villas sida och det kan nog bli en kul grej. Herrmatchen börjar 17:00 och dammatchen 20:00.

Kalix vs Villa 1-5 (1-3)
0-1 David Karlsson 3
0-2 Joel Broberg (Jesper Eriksson) 28
1-2 Mattias Stenman (Anton Voronchikin) 31
1-3 David Karlsson 42
1-4 David Karlsson (Jesper Eriksson) 72
1-5 David Karlsson 89
Utv : Kalix 3x10, Villa 2x10
Publik : 608

Villalandlisch05102017-11-16 01:01:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping