Lagbanner
2017-11-24 19:00

Villa Lidköping - Tellus
2 - 3

Bottennapp mot Tellus
Ingen kul fredagkväll för Villa.

Bottennapp mot Tellus

Villa svarade för ett riktigt bottennapp när man förlorade hemmamatchen mot Tellus med 2-3.

Det märktes tidigt att hemmapubliken nog inte skulle räkna med någon större bandyunderhållning under fredagskvällen. Gästerna ställde upp på egen planhalva och väntade på Villa som spelade långsamt med mycket bolltransporter och en stor mängd felpassningar och bortslagna bollar.

Jesper Eriksson som spelade trots smällen i ansiktet senast gjorde ändå snyggt 1-0 på en fin passning från Martin Karlsson. Villas lagledning tog en timeout för att väcka laget men det blev inte ett dugg bättre. Det skapades knappt en målchans värt namnet och istället var det Tellus som hade de farligaste attackerna.

Andra halvlek såg ut ungefär som den första. Villa hade mycket boll utan att skapa något speciellt. Det krävdes ännu en fin passning från Martin Karlsson för att det skulle bli 2-0. Christoffer Norin frispelades när Tellus backlinje missade att ställa offside. Norin drog målvakten och satte bollen i nät.

Nu trodde man att det skulle lossna lite grann och det verkade som att Villaspelarna åkte omkring och trodde detsamma. Rätt som det var stod det 2-1 och lite senare 2-2 efter två omställningar. Villa försökte trycka på men hade det svårt att på allvar hota Tellus defensiv. En stor mängd hörnor skapades men de flesta blev knappt ens farliga.

I slutsekunderna när Villa flyttade upp allt man hade för ett segermål så kom ett långt utkast från Tellus målvakt till en ensam anfallare som kunde skjuta in 2-3 och det var ridå ner för Villas del. Direkt på avslag var matchen slut och två säkra poäng hade blivit ingen alls. Tellus seger var dessutom inte på något vis orättmätig. De svarade för en genuin laginsats mot ett Villa som ju var laget som förväntades prestera inför sin stora hemmapublik.

Det kändes som Villaspelarna trodde att det här nog skulle lösa sig. Knappt någon tog initiativ eller bröt mönstret på något vis. Även om spelet inte sitter där hundraprocentigt så ska man ju normalt kunna mala ner en motståndare av Tellus kaliber. De ska inte orka stå emot hela matchen om man bara pumpar på, men det kändes som att Villas tröga anfallsförsök denna kväll bara var en spökoffensiv som varken störde eller tröttade ut Tellus nämnvärt.

Hur Villa ska lösa problemen med sin offensiv som hackar för tillfället är inte jag alls tillräckligt bandykunnig för att lägga ut någon längre text om. Men det finns ju lite att klura på helt klart för både spelare och lagledning.och vi går en spännande tid till mötes nu när Villa kommer ställas mot lag på den övre halvan av tabellen. Passar det kanske Villa att möta lag som äger mer boll så att man själva kan ligga och lura på omställningar? Den som lever får se.

Trots förlusten så är Villa fortfarande serieledare även om det bara är tillfälligt. Ett par av lagen som jagar har matcher till godo och kommer att gå om. Villas 13 poäng så här långt är klart godkänt men förlusterna hemma mot Vetlanda och Tellus fanns knappast med i beräkningarna. Dessa förluster har gjort att värdet av segrarna mot Edsbyn och Hammarby nu devalverats kraftigt.

Det svänger rejält när man är Villasupporter. För lite drygt en vecka sedan så dansade hela Lidköping med omnejd efter sex raka segrar. Nu tre matcher senare så visas det istället upp betydligt mer bekymrade miner från de Villafrälsta. Det är ju så här supporterlivet ofta ser ut. Förhoppningsvis så svänger det snart åt andra hållet igen.

I nästa vecka väntar två bortamatcher mot Västerås och Vänersborg för Villas del. Bättring krävs då. Kämpa!

Villa vs Tellus 2-3 (1-0)
1-0 Jesper Eriksson (Martin Karlsson) 16    
2-0 Christoffer Norin (Martin Karlsson) 56
2-1 Elias Engholm (Fredrik Larsson) 62
2-2 Markus Enander (Jonas Enander) 77
2-3 Jonas Enander (Markus Carlsson) 90+2
Utv : Villa 1x10, Tellus: 3x10
Publik : 2936

Villalandlisch05102017-11-25 06:18:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping