Dubbla bortasegrar för Villa
Dubbla bortasegrar för Villa.

Veckan har börjat bra med två raka Villavinster.

Efter femton dagar utan någon bandy så var det den här veckan äntligen dags för Villa att kliva ut till spel igen. Två bortamatcher har avverkats hittills och dubbla segrar har vi kunnat räkna in. Först 3-2 mot Broberg i måndags och sedan 8-3 mot Sirius igår onsdag.

Matchen mot Broberg blev en riktigt tuff historia mot ett frejdigt hemmalag. Villaledningen med 2-0 i paus var rätt så missvisande sett till chanserna. I andra halvlek när Villa skapade mer så fick istället Broberg utdelning och gick upp från 2-0 till 2-2. Här kändes det som att matchen var på väg att förloras men efter en timeout så kunde istället Johan Löfstedt sätta segermålet för Villa med några minuter kvar.

Matchens stora spelare för Villa var målvakten Jesper Thimfors som briljerade med flera bra räddningar. Framför allt många vassa benparader. Dessutom räddade han en straff när han gick åt rätt håll och fick skottet i hjälmen.

Villas matchovana lyste som väntat igenom ganska kraftigt och det kändes rätt så rostigt emellanåt. Väldigt starkt att då besegra en motståndare som imponerat hittills under seriespelet.

Efter Brobergmatchen så övernattade Villa i Uppsala inför matchen mot Sirius på onsdag. Alla utom Erik Säfström som drog iväg hem eftersom han hade en tenta. Han stannade sedan kvar i Lisch eftersom det tydligen kommit in magsjuka i familjen. Glädjande var att Anton Johansson gjorde comeback i truppen till den här matchen efter sin skada.

Sirius är ju någon form av favoritmotståndare för Villa och matchen utformades så som vi hade hoppats. 3-1 i paus blev snabbt 6-1 efter ett par magiska minuter i början av andra halvlek där Joel Broberg nätade vackert två gånger följt av Christoffer Edlund. Här avgjordes matchen och vi kunde till slut skriva in 8-3 och 18:e raka segern mot Sirius i serie och slutspel. Favoritmotståndare? Ja, kanske det.

Skönt att Edlund fick målskyttet att lossna med fyra pyttsar av varierande art. Stark insats också av Alexander Karlgren som ersatte Säfström som ytterhalv. 0+3 blev hans facit efter mycket övertygande spel. Första assisten var en perfekt långboll till Edlunds 1-0. Sedan stod han för en stark uppåkning som avslutades med ett smördrypande pass till Tim Perssons 2-1. Sista assisten till Löfstedts 7-3 var lite enklare.

Felix Pherson utgick en kvart in på andra halvlek med känningar där han blev skadad förra säsongen. Skinkan, röven, arslet, rumpan, ändan....kalla det vad ni vill. Förhoppningsvis inget allvarligt utan bara en försiktighetsåtgärd när man ändå ledde matchen stort.

Nästa match för Villas del är på lördag. Dock inte mot Sandviken som det var tänkt först. Sandviken har sjukdom i truppen och den matchen är flyttad. Istället åker Villa upp till Dalarna för bortafight mot Rättvik som också fått sin lördagsmatch flyttad. Nästa hemmamatch är tänkt att ske mot Frillesås. Den är flyttad från måndag till tisdag i nästa vecka. Rörigt värre.

Fortsätter det här så kommer SM-finalerna att avgöras någon gång runt midsommar.

Villas målskyttar mot Broberg/Sirius : Christoffer Edlund 4, Johan Löfstedt 3, Joel Broberg 2, Martin Johansson, Tim Persson.