Lagbanner
2019-01-12 16:00

Falu BS - Villa Lidköping
3 - 12

Dussinet fullt mot Falun
Klar seger mot Falun.

Dussinet fullt mot Falun

Villa vann bortamatchen mot Falun med 12-3 efter paussiffrorna 5-1.

Till den här utematchen mot Falun på klassiska Lugnet så blev det en del ändringar i Villalaget. Jon Karlsson stod i mål och lät Jesper Thimfors sitta och få frostskador på avbytarbänken. Tim Persson var krasslig och stannade hemma. Eftersom både Villas juniorer och samarbetsklubben Lidköpings AIK också spelade match under lördagen så blev det bara fjorton spelare i matchtruppen denna gång.

Villa inledde med ett massivt spelövertag och hade två bollar i ribban innan första målet kom på hörna genom Johan Löfstedt i matchminut 22. Jocke Andersson utökade ledningen till 3-0 genom två snabba mål vilket föranledde Falun att ta en tidig timeout.

Det blev också en reducering för hemmalaget innan Löfstedt gjorde ännu ett hörnmål. Målskyttet i första halvlek avslutades via ett långskott från Brechen. Ofta när Brechen laddar från långt håll så hinner man ju gå iväg och köpa kaffe och komma tillbaka innan bollen nått fram till mål. Den här gången fick han dock på en bra träff. 5-1 i paus.

I andra halvlek så raketstartade Villa och hade gått ifrån till 8-1 innan tio minuter hade spelats. Två mål av Davva och ytterligare ett från Löfstedt, spelmål denna gång, fick vi se. Om matchen inte var avgjord i paus så var den ju definitivt det nu.

Villa spelade sig igenom resten av matchen på ett bra sätt. Ytterligare ett par bollar träffade målramen. Blev nog sammanlagt fem ribb/stolpträffar om jag räknade rätt. Ett par frilägen missades men några bollar hittade också vägen in i nätmaskorna så att slutresultatet stannade vid 12-3.

Två mål till av Jocke noterades. Sammanlagt blev det fyra från hans klubba. Vi fick även se ytterligare två hörnmål från Martin Johansson och Martin Karlsson som äntligen fick skjuta på en hörna. Fyra hörnmål blev det för Villa med tre olika målskyttar. Det är lika bra variation där som i Villas spel i övrigt. Värt att nämnas är att Martin Johanssons mål kom via den numera omtalade varianten där Villas skyttar startar längre bak och störtar fram emot bollen.

Att det blev tre mål bakåt kan man väl ha överseende med. Ganska naturligt att koncentrationen inte alltid kunde vara hundraprocentigt på topp. Falun får glädjas åt att man gjorde lika mål på en match mot Villa som Sandviken, Bollnäs, Tellus och Västerås gjorde på fyra matcher.

En bra genomförd bortamatch på uteis av Villa som resulterade i elfte raka segern. Det som imponerade mest var att många spelare deltog och att man blev väldigt svårlästa för Falun. Nästa match för Villas del är på fredag då ett Sirius med positiv form, 7-2 mot Vänersborg ikväll, kommer på besök till Arenan.

Vi ses då. Sixtens gäng två poäng!

Falun vs Villa 3-12 (1-5)
0–1 Johan Löfstedt (Johan Esplund) 22
0–2 Joakim Andersson (Johan Löfstedt) 25 
0–3 Joakim Andersson 26 
1–3 Lukas Mårdberg 36 
1–4 Johan Löfstedt (Johan Esplund) 37
1–5 Jesper Eriksson (Johan Löfstedt) 44 
1–6 David Karlsson (Joel Broberg) 48
1–7 David Karlsson (Petter Björling) 50 
1–8 Johan Löfstedt (Joakim Andersson) 53 
2–8 Axel Jansson (David Jansson) 55 
2–9 Joakim Andersson (Johan Löfstedt) 70 
3–9 David Forsell (Michael Pettersson) 74 
3–10 Martin Johansson (Jesper Eriksson) 76 
3–11 Joakim Andersson (Ludvig Johansson) 83 
3–12 Martin Karlsson (Johan Esplund) 89
Utv : Falun - Villa -
Publik : 301

Villalandlisch05102019-01-12 21:40:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping