10 - 1

En halvlek räckte mot Broberg
Klar seger mot Broberg.

Villa vann hemmamatchen mot Broberg med 10-1 efter 6-0 i paus.

Villa gjorde en ändring i truppen mot Broberg jämfört med fredagens match mot AIK. Theo Lewerin tog plats istället för Albin Thomsen som fick vila. I övrigt samma manskap.

Villa raketstartade söndagens match och ledde med 3-0 redan efter sju minuters spel. Erik Säfström satte först 1-0 efter blott 54 sekunder och sedan ökade Christoffer Edlund på två gånger om.

Massor med chanser skapades av det blåvita hemmalaget även om vi fick vänta lite på nästa mål. Efter dryga halvtimmen var det dags för nästa ryck och Villa gick ifrån till 6-0 efter mål av Edlund och Tim Persson x2. Alexander Härndahl bjöd på dubbla assist till först 4-0 och sedan 6-0.

Inför matchen så var man beredd på en liten baksmälla efter fredagens kraftprov men av det syntes det intet. Villa var lika pigga som en skock med nyladdade duracellkaniner samtidigt som Broberg var motsatsen och bjöd på massor. 6-0 i paus var i underkant.

Martin Karlsson kände av en fotskada efter fredagsmatchen och utgick i slutet av första halvlek. Detta var en ren försiktighetsåtgärd eftersom man ändå ledde såpass klart. Han spelar nästa match igen. Villa gjorde även ett målvaktsbyte i paus då Jesper Thimfors klev av och Anton Johansson fick vakta kassen istället.

I början av andra halvlek hade Broberg lite mer att säga till om jämfört med deras miserabla första 45 minuter. Närmast att näta för Villa under denna period var Härndahl med ett stolpskott innan målskyttet tog fart igen efter cirka tjugo minuter.

Säfström satte både 7-0 och 8-0. Tre mål sammanlagt från 58:ans klubba i den här matchen och hans första hattrick i Villatröjan. Båda målen på passning från Tim som noterades för 2+2 och var mycket delaktig. Alexander Karlgren assisterade sedan Johan Löfstedt fram till 9-0 efter en offensiv raid.

Martin Söderberg reducerade för gästerna innan Edlund avslutade målskyttet genom att hänga in sin fjärde balja till 10-1. Denna till synes aldrig sinande målfabrikatör har nu gjort 57 mål på 21 matcher och leder elitseriens skytteliga klart.

10-1 duger alldeles utmärkt som söndagsunderhållning och Villa stärker nu sin position i tabelltoppen inför nästa vecka då två bortamatcher står på programmet. Sandviken på onsdag och Sirius på fredag. Stort grattis också till Villas damlag som efter dubbla segrar denna helgen mot Västerås och Mölndal nu säkrat segern i damernas elitserie.