2 - 5

Förlust i seriefinalen
Deppigt efter 2-5 mot Edsbyn.

Villa förlorade hemmamatchen mot Edsbyn med 2-5.

Villa ställde upp med samma trupp till denna match som man gjorde mot Sirius på Studenternas. Enda ändringen var att Jesper Thimfors med ett nyskrivet treårskontrakt ställde sig i mål istället för Jon Karlsson.

Första tjugo minuterna av matchen var Villas totalt. Man kom i anfallsvåg efter anfallsvåg och hade ledningen med 2-0 efter mål av Jocke Andersson och Johan Löfstedt och allting var frid och fröjd.

Edsbyn reducerade lite turligt till 2-1 när ett skott från Simon Jansson tog på en Villaspelare och ställde Thimfors i kassen. Efter det målet ändrade matchen utseende och Edsbyn fick mer och mer att säga till om. När Villa drog på sig en utvisning efter en halvtimme så kopplade bortalaget ett rejält grepp om spelet. Ett grepp som man sedan aldrig släppte.

Edsbyn skapade tio hörnor i första halvlek, merparten av dem under slutkvarten. Det blev dock inga hörnmål för något av lagen i Arenan denna kväll. Villa gick till pausvila med en ledning på 2-1 efter problem.

I andra halvlek så fortsatte Edsbyns spelövertag. 2-2 kom på straff genom Jonas Edling. Domarna dömde frislag först men efter viss konferens ändrades domslutet till straff. Villa försvarade sig väl och Thimfors var bra i mål. Framåt sett skapades det dock knappt någonting. Jonas Edling gav sedan Edsbyn ledningen på ett skott rakt framifrån efter lite oreda i straffområdet.

Villa försökte och försökte men det var inte mycket som lyckades denna kväll. Man skapade ett par hörnor men det var i stort sett det enda. Istället kunde Edsbyn släcka alla poängförhoppningar med två mål under slutminuterna genom Joakim Svensk och Tuomas Määttä.

Villas inledning av matchen var som sagt väldigt bra och ledningen med 2-0 kunde varit något mål större till och med. Man erövrade boll tidigt och kom med mycket folk i anfallen. Efter Edsbyns reducering ändrades detta något och efter utvisningen ändrades det totalt. Lite märkligt hur en match så fullständigt kan ändra skepnad på såpass kort tid men så blev det nu.

Edsbyn gick upp och pressade Villa högt vilket störde hemmalaget rejält. Dessutom skars bland annat Johan Löfstedt bort från spelet totalt. Villa ägnade sig mest åt enmansattacker som lätt kunde fångas in av Edsbyns försvar.

Villas problem på hemmaplan fortsätter. Sex tappade poäng hemma i Arenan mot bara en på bortaplan. Nu väntar bortamatch på måndag mot Bollnäs. Även det en mycket svår uppgift. Det var några år sedan Villa vann på Sävstaås. Dags nu igen?