Bollnäs - Villa Lidköping
4 - 2

Förlust på Sävstaås

Bollnäs vann över Villa med 4-2 i andra semifinalen.

Denna andra semifinal som spelades på Sävstaås flyttades fram till 20:00 för att bättra på isens kvalitet lite grann. Förutsättningarna för utomhusbandy blev också riktigt bra till slut.

Hemmalaget Bollnäs startade i ett högt tempo och tog tidigt ledningen med 1-0 genom Oscar Westh. Det kunde blivit fler mål men Jesper Thimfors i Villakassen gjorde ett par skarpa parader. Efter cirka kvarten så hade tempot bedarrat hos Bollnäs och Villa började hota offensivt genom Joel Broberg främst.

Efter 27 minuter så kom kvitteringen när Jocke Andersson avslutade med ett lågt skott efter en fin framspelning från Felix Pherson. Nu var det Villa som hade initiativet och skapade bland annat en drös med hörnor men hörnskyttet denna afton var lika skralt som i semifinal 1. Likaläget stod sig i paus.

Bollnäs började även andra halvlek bäst även om övertaget inte var lika kratigt som i början av matchen. Åter igen så kom Villa bättre in i spelet efter ett tag och vips så var det bortaledning. Martin Andreasson skickade iväg en lyra som friställde tre Villaspelare. Jocke var längst fram och serverade Joel öppet mål. Jesper Eriksson följde med som tredje länk i friläget. Måhända misstänkt offside på Jocke men mål blev det dömt hur som helst.

Efter ledningsmålet så blev det viss stiltje i matchen. Villa höll ifrån sig Bollnäs attacker på ett relativt bra sätt även om man inte skapade särskilt mycket själva heller. Anfallen blev kanske lite väl korta. Jocke hade dock en bra chans när han drog sig in från kanten och fick ett utmärkt skottläge men då hoppade den nedrans bolluslingen över klubban precis när han skulle avlossa bössan.

Istället så kom kvitteringen med dryga kvarten kvar efter en individuell prestation från Daniel Mossberg som drog bort 3-4 Villaspelare innan han sopade på med ett skott som satt bakom en skymd Thimfors.

På slutet så blev det en hel del ställningskrig mellan lagen och det verkade luta åt förlängning. Då klappade Christian Mickelsson in 3-2 för Bollnäs på en högerhörna skapad av Mossberg som var den spelaren som var svårast att bemästra för Villas defensiv. Villa fick ingen riktig kvitteringschans utan på tilläggstid så satte Mickelsson istället slutresultatet 4-2 på straff.

Det var en ganska så jämn match även om lagen inte alltid var bra samtidigt utan initiativet svängde flera gånger i båda riktningar. Visst kunde Villa mycket väl ha vunnit och visst kan man säga att laget borde gjort si och så istället men det är inte mycket att älta nu. Bollnäs var lite vassare den här kvällen men snart är det ny match igen.

På torsdag 19:00 drar semifinal #3 igång. Vi hörs och syns då.

Bollnäs vs Villa 4-2 (1-1)
1-0 Oscar Westh (Per Hellmyrs) 7
1-1 Joakim Andersson (Felix Pherson) 27
1-2 Joel Broberg (Joakim Andersson) 63
2-2 Daniel Mossberg (Christoffer Fagerström) 74
3-2  Christian Mickelsson (Per Hellmyrs) 87
4-2 Christian Mickelsson 90+2