Lagbanner
2017-11-18 17:00

Villa Lidköping - Vetlanda
6 - 7

Första förlusten ett faktum
Johan Esplunds comeback slutade med förlust.

Första förlusten ett faktum

Villa förlorade lördagens hemmamatch mot Vetlanda med 6-7.

Lördagskvällens möte mot Vetlanda innebar Villas första förlust för säsongen. Johan Esplund gjorde comeback efter sin knäskada. Han kom till spel med ett rejält skydd på sitt sargade knä. Något som enligt egen utsago hämmade hans skridskoåkning en del även om det blev bättre ju längre matchen pågick. På slutet var han högst delaktig i att Villa hämtade upp ett underläge som så när räckte till poäng.

Villa började matchen bra och första kvarten var det högt tempo och snabba bollsläpp. Vetlanda trycktes tillbaka rejält och det kunde blivit fler mål än 1-0 av David Karlsson. Så småningom kom Vetlanda in i matchen och 1-1 kom på hörna genom Jesper Hvornum. Villa gjorde 2-1 också på hörna genom David Karlsson innan Vetlanda kvitterade på straff genom Hvornum åter igen. 

Efter tio minuter i andra halvlek så stod det 2-4. Två lyftningar friställde Joakim Andersson och så var det rejäl uppförsbacke för Villa. Villas kollektiva försvarsarbete som varit så starkt i tidigare matcher stod inte att känna igen. Laget har uppträtt väldigt stabilt i upptakten av serien men någon gång måste det väl komma en smäll och nu blev det en matchbild som passade Vetlanda väldigt bra. 

Det tog lång tid innan vi fick hopp om en vändning men till slut kom 3-4 på ett långskott från Martin Karlsson. 3-5 blev till efter en omställning av Philip Lindqvist på retur: Villa satte in sin starka slutoffensiv som vi så ofta sett dem göra hemma i arenan. 4-5 gjordes av Christoffer Norin och det var även jättenära 5-5. Istället blev det 4-6 på en omställning av Joakim Andersson.

Villa gav inte upp och när klockan visade på övertid så hade man hämtat upp till 6-6 genom mål av Johan Esplund och Tim Persson. Då trodde man att det skulle räcka till ett kryss, men icke. Vet inte om spelarna pustade ut och trodde att man hade klarat en pinne. Hur som helst så blev det lite pojklagsbandy från Villa den korta tid som det tog för Vetlanda att göra avslag och fixa ett segermål.

Patrik Johansson höll sig framme och slog in 6-7 på en retur. Det fanns gott om Villaspelare i straffområdet men det var ändå en gul spelare som kom först på bollen. Dessutom så fanns det ju läge att stoppa den spelaren som åkte upp på kanten och gjorde inspelet som ledde fram till skottet. Kändes som man tappade huvudet lite grann på slutet.

Villa har haft svårt hemma mot Vetlanda i seriespelet de senaste säsongerna. 5-5, 4-6, 5-4 och nu 6-7 i de fyra senaste seriematcherna. Däremellan har Villa ett par rejäla hemmavinster i kvartsfinalspelet 2016 men då lyckades Villa gå ifrån tidigt. Det brukar se ut ungefär likadant mot Vetlanda. De ställer upp på egen planhalva och försvarar sig bra. Villa tappar tålamodet, kör rakt in i en gul mur och förlorar bollen vilket leder till omställningar. Något som Vetlandas offensiva kanoner behärskar väldigt bra. 

Tråkig förlust, men det finns ingen anledning att hänga laget i närmsta träd för det. Man har gjort en alldeles utmärkt inledning av serien och är fortfarande i topp av tabellen. Förhoppningsvis så var denna match bara en tillfällig dipp. På onsdag väntar Bollnäs borta. En av de svåraste matcherna på hela säsongen

Forza Villa!

Villa vs Vetlanda 6-7 (2-2)
1-0 David Karlsson (Joel Broberg) 3
1-1 Jesper Hvornum (Pontus Blomberg) 35
2-1 David Karlsson (Martin Karlsson) 41
2-2 Jesper Hvornum 45
2-3 Joakim Andersson (Simon Lundström) 48
2-4 Joakim Andersson (Johan Löfstedt) 55
3-4 Martin Karlsson (Petter Björling) 73
3-5 Philip Lindqvist 78
4-5 Christoffer Norin (Johan Esplund) 80
4-6 Joakim Andersson (Pontus Blomberg) 86
5-6 Johan Esplund 89
6-6 Tim Persson 90+2
6-7 Patrik Johansson 90+3
Utv : Villa 3x10, Vetlanda 1x5 3x10
Publik : 2626

Villalandlisch05102017-11-18 22:01:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping