Lagbanner
2018-11-23 19:00

Bollnäs - Villa Lidköping
3 - 1

Första förlusten ett faktum
Inte mycket Villajubel ikväll.

Första förlusten ett faktum

Villa förlorade bortamatchen mot Bollnäs med 3-1.

Till denna matchen så beslöt Villa att lämna Davva hemma eftersom han hade lite känningar i sin ena höft. Tim Persson återkom in i laget istället. Det sägs att Davvas frånvaro bara var en försiktighetsåtgärd inför kommande matcher. Låt oss hoppas det.

Första halvlek såg ut lite grann som man hade väntat och kanske också tyvärr befarat. Bollnäs försvarade sig mycket väl och Villa hade väldigt svårt att komma in på mål och skapa farligheter. Bollnäs hade aningen lättare att komma till lägen och Jesper Thimfors fick göra några parader. 1-0 kom ändå till slut på en hörna genom Patrik Nilsson efter 24 minuter. 

2-0 kom efter 38 minuter när Samuli Helavuori fick avancera lite väl nära Villas straffområde och ladda på med ett skott som satt lågt nere vid ena stolpen bakom en skymd Thimfors. Johan Löfstedt hade Villas bästa chans i första halvlek men hans skott i utmärkt läge täcktes till en hörna.

Andra halvlek blev lite bättre för Villas del. Man tuggade på mot Bollnäsmålet även om inte chanserna stod som spön i backen direkt. Jocke Andersson hade ett jätteläge till reducering samtidigt som också Bollnäs var väldigt nära att göra 3-0.

Villa skapade tio hörnor i matchen. På en av dessa sköt Jocke stenhårt i ribban så att klangen hördes ända hem till Lisch. Istället för 2-1 så blev det 3-0 i anfallet efteråt genom Markus Ståhl och matchen var körd. Tim Persson lyckades till slut spräcka Villas nolla när han satte en retur efter att Joel Broberg haft första läget.

Sävstaås är ingen favoritarena för Villa. Känns kanske konstigt att säga det om ett ställe där Villa säkrat sina två senaste SM-finalplatser. Men förutom vid dessa tillfällen så är segrarna ytterst lätträknade.

Bollnäs har flugit lite under radarn inför den här säsongen men om man kollar på deras lag så dräller det av kvalitet. Att man slår Villa på sin hemmaplan där man är starka är inte alls någon skräll egentligen. 

Alltid tråkigt att förlora men det händer ju ibland. Villa kom inte upp i normal nivå den här kvällen samtidigt som Bollnäs var riktigt bra. En av de få positiva sakerna med en förlust är att man får chansen att ta revansch. För Villas del blir det i så fall på tisdag då Sandviken väntar hemma i Arenan.

Likt matcherna mot Västerås så brukar också matcherna mot Sandviken ofta bjuda på högkaratig underhållning. Det hoppas vi på denna gång också och att Villa vinner givetvis.

Vi hörs och syns.

Bollnäs vs Villa 3-1 (2-0)
1-0 Patrik Nilsson (Per Hellmyrs) 24
2-0 Samuli Helavuori (Joel Wigren) 38
3-0 Markus Ståhl (Kasper Milerud) 83
3-1 Tim Persson 88
Utv : Bollnäs - Villa -
Publik : 1275

Villalandlisch05102018-11-23 23:34:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping