Lagbanner
Guldglans över Villaiter

Guldglans över Villaiter

Villas tre VM-spelare har återvänt till staden med guldmedaljerna i sin ägo.

Efter en dramatisk VM-final i söndags så kunde Sverige till slut besegra Ryssland med 4-3. Villas trio Martin Johansson, Jesper Eriksson, Daniel Andersson kan därmed titulera sig världsmästare.

Danne tog därmed sitt tredje VM-guld vilket även kommer bli det sista eftersom han efter matchen deklarerade att det får vara nog med VM-spel nu.

För Martin och Brechen var detta det första guldet. Ganska naturligt för Brechen eftersom det var hans första VM-turnering. Martin har silver och brons sedan tidigare.

Även många av de yngre Villaspelarna har varit iväg på landslagsuppdrag. Joel Broberg, William Arvidsson, Karl Bergstrand och Anton Heinulf har varit i Ryssland och spelat P19-VM med ett silver som följd efter en dramatisk finalförlust mot Ryssland. Efter hemkomsten så har man även hunnit med att spela lite seriematcher med juniorlaget. Seger senast i söndags mot Nässjö med 3-1.

P21-landslaget har varit i Finland och spelat tre matcher. Två mot finska landslaget och ett mot finska klubblaget WP 35. Alla matcher slutade med segrar. Martin Karlsson, Ludvig Johansson, Christian Älvegran och utlånade Anton Sandsjö var Villas representanter. Martin var till och med lagkapten.

Vad har hänt mer i Villavärlden? Damlaget är klara för elitserien trots att det återstår två omgångar av seriespelet. Starkt jobbat. Det går bra för Villa på många fronter nu.

På fredag är det dags för A-laget att träda in i seriespelet igen. Broberg väntar hemma i arenan. Sista hemmamatchen innan slutspelet tar vid. Intresset verkar vara skapligt med ett par dagar kvar till denna match. 2600 biljetter är redan sålda.

Vi syns och hörs.

Villalandlisch05102017-02-07 08:04:19
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping