5 - 4

Ineffektivt Villa föll på Sävstaås
Felix Phersons två mål hjälpte inte mot Bollnäs.

Villa förlorade bortamatchen mot Bollnäs med 5-4.

Det var två ändringar i Villas trupp till denna match. William Arvidsson och Theo Lewerin hade blivit sjuka och saknades. Tim Persson fick därför tidigarelägga sin comeback lite och klev in i matchspel för första gången på över en månad. Dessutom tog Alexander Karlgren plats i truppen.

Förutsättningarna på Sävstaås var alldeles utmärkta för utomhusbandy. Uppehåll, svag vind och bara någon minusgrad. Det fanns verkligen inget att klaga på där. Villa fick en drömstart med mål redan efter tre minuter när Andreas Westh sölade med bollen vid egen kortlinje. Felix Pherson snodde åt sig den och satte 1-0. Tyvärr så höll sig ledningen inte speciellt många minuter efter en kvittering från Oskar Westh.

I matchminut 37 återtog Villa ledningen efter en spelomvändning där Felix släppte bollen till Jocke Andersson som pricksköt in 2-1. Åter igen kom det en snabb kvittering av Oskar Westh efter att en lyftning ställt honom fri. En liten miss i Villaförsvaret där som matchen igenom hade problem med Bollnäs långa spel.

2-2 var paussiffrorna efter en första halvlek där Villa var spelförande och med lite större effektivitet borde gått in i omklädningsrummet med en ledning i ryggen. Bland annat skapades åtta resultatlösa hörnor.

I andra halvlek så hamnade Bollnäs i målmässigt överläge när Christoffer Fagerström sköt ett vasst skott utan större chans för Jesper Thimfors i Villakassen. Villa kvitterade efter 62 minuter när Felix lassade av ett skott från långt håll. Skottet tog på en Bollnäsklubba och ställde deras målvakt Pertti Virtanen.

Efter 68 minuter så gav Samuli Helavuori Bollnäs ledningen på en vänsterhörna. Villas spelövertag var gigantiskt resten av matchen. Det skapades en drös med lägen. Bland annat hade Tim Persson ett skott i ribban. Även Jocke, Felix och Löken hade sina lägen. Vi fick också se en stor mängd missade hörnor.

Dessutom blev Joel Broberg fälld i straffområdet vid ett tillfälle utan åtgärd. Ena assisterande domaren stod bara någon meter ifrån händelsen men verkade ha drabbats av akut starr eller något liknande eftersom han bara gjorde tecken för inslag. Reprisen visade en tydlig fällning men det går ju tyvärr inte att göra någonting åt nu.

När klockan tickat in på stopptid så avgjorde Christoffer Fagerström matchen genom att stänka in 5-3. Även den andra assisterande domaren visade här prov på något tvivelaktig syn eftersom han först dömde bort målet och menade att bollen inte varit inne trots att den tydligt satt i nättaket. Efter lite diskussioner så blev det helt korrekt dömt mål.

Efter dubbla timeouter, lite skador och några palavers så var tilläggstiden hela nio minuter. Efter 97:40 så lyckades Joel efter lite kalabalik i straffområdet skotta in bollen till slutresultatet 5-4. Villa hann inte skapa någon farlighet på den korta tid som fanns kvar utan vi fick finna oss i ännu en förlust på Sävstaås.

Villa gjorde en riktigt bra bortamatch till stora delar och skapade tillräckligt med chanser för att ro hem både en och två poäng. Tyvärr så var effektiviteten långt ifrån toppklass denna kväll. Man fick slita väldigt för sina mål och missade bland annat sexton hörnor under matchen. Det blir väl till att nöta avslut och hörnskytte på träningarna framöver.

Bollnäs var betydligt effektivare och bandy handlar ju till syvende och sist om att göra mål och där var man bättre än Villa denna kväll. Nu väntar hemmamatch mot Vänersborg på lördag för Villas del. Det blir nog kul hoppas vi.