Lagbanner
2021-02-12 19:00

Sirius - Villa Lidköping
1 - 9

Klar seger på Studenternas
Christoffer Edlund femmålsskytt mot Sirius.

Klar seger på Studenternas

Villa vann bortamatchen mot Sirius med 9-1.

Till denna bortamatch ute på Studenternas så ställde Villa upp med identisk trupp som i onsdagens förlust mot Sandviken.

Ett revanschsuget och aggressivt Villa gick ut till spel med hög energi och hamnade i överläge tämligen omgående. Christoffer Edlund hade ställt in siktet riktigt ordentligt och smällde dit 1-0 och 2-0 med två välriktade skott från högerkanten. Senare i halvleken provade han skottlyckan från vänster med lika bra utdelning fram till 4-0 och 5-0.

Joel Broberg hade stuckit igenom med ett vackert 3-0-mål där han och Jesper Eriksson sågade sig igenom Siriusförsvaret innan Joel avslutade i mer eller mindre tom kasse. Sirius vassaste chans var ett stolpskott i en första halvlek med klart övertag för Villa.

I andra halvlek blev övertaget ännu tydligare där Villa med en aggressiv press erövrade bollen gång på gång från hemmalaget som inte hade mycket att säga till om. Målskyttet dröjde lite längre innan det till slut trillade in ett par bollar.

Albin Thomsen satte 6-0 på ett passning från Joel och Martin Karlsson placerade in sjuan assisterad av Edlund. Albins mål var hans första sedan bortamatchen mot Tellus 2 januari och Martins mål var hans första sedan hemmamatchen mot samma lag, Tellus alltså. Det var såpass längesen som 12 december. Välbehövliga nätkänningar från dessa två med andra ord.

Sirius lyckades få till en reducering genom Kalle Mårtensson innan Edlund hängde dit sin femte kasse i matchen. Målskyttet avslutades när Martin Andreasson stänkte in en vänsterhörna. Villas första hörnmål sedan bortaderbyt mot Vänersborg 30 januari. Vore fint om skyttet på fasta kunde lossna lite nu. Vad det betyder blev vi ju varse om mot Sandviken.

Matchen mot Sirius innebar annars en skön tillbakastuds för Villas del efter onsdagens lilla debacle. Man svarade för en riktigt bra insats både offensivt och defensivt och gav inte det blåsvarta hemmalaget mycket till chans.

Nästa match är hemma i Arenan mot Vänersborg på onsdag och då krävs det självklart att man är på tårna igen. För även om Villa har ett mycket bra derbyfacit sedan flera år tillbaka så har de två senaste säsongernas hemmamatcher "bara" slutat med kryss. Förhoppningsvis så har den magsjuke Johan Löfstedt lämnat sin toalettstol då och är redo för spel igen.

Vi hörs.

Sirius vs Villa 1-9 (0-5)
0-1 Christoffer Edlund (Joel Broberg) 6
0-2 Christoffer Edlund (Erik Säfström) 12
0-3 Joel Broberg (Jesper Eriksson) 17
0-4 Christoffer Edlund 27
0-5 Christoffer Edlund (Joel Broberg) 40
0-6 Albin Thomsen (Joel Broberg) 63
0-7 Martin Karlsson (Christoffer Edlund) 74
1-7 Kalle Mårtensson (William Liw) 85
1-8 Christoffer Edlund (Martin Karlsson) 88
1-9 Martin Andreasson (Martin Karlsson) 90

Villalandlisch05102021-02-13 06:00:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping