Lagbanner
2021-11-17 20:00

Villa Lidköping - Edsbyn
3 - 3

Kryss i mästarmötet
Petter Björling utgick tidigt mot Edsbyn.

Kryss i mästarmötet

Villa och Edsbyn delade på poängen när man spelade 3-3 i Arenan under onsdagskvällen.

Sent på onsdagskvällen med avslag klockan 20 så var det dags för ett riktigt mästarmöte mellan de senaste fem årens SM-guldvinnare Villa och Edsbyn. Villa vann ju 2019, 2021 och Edsbyn 2017, 2018, 2020.

I första halvlek var det väl inte direkt någon mästarbandy vi fick se. Villa gick till halvtidsledning med 2-1 efter mål av Christoffer Edlund och Tim Persson. Edlund med ett kanonskott ur favoritläge i vänstervinkel och Tim med ett sedvanligt gubben i lådan-mål. Per Hellmyrs stack emellan med att sätta en hörnretur för gästerna.

Just Hellmyrs var inblandad i en läskig situation efter en dryg kvart när han körde ihop med Petter Björling i Villa. Björling blev liggande efter att ha tagit emot två smällar mot huvudet. Först en vid själva kollisionen och sedan ytterligare en när han föll till isen. Han sa själv efteråt att det svartnade för ett par sekunder. När han väl hade återuppväckts så kände han sig såpass ok att han till och med ville spela vidare men läkaren sa nej. 

I andra halvlek så var det inledningsvis bra med sprätt i benen hos Villaspelarna och man skapade ett par jättelägen att utöka ledningen. Alexander Härndahl och Johan Löfstedt lyckades mer eller mindre pricka målvakten med sina avslut medans Alexander Karlgren efter en skicklig nedtagning la bollen utanför i fritt läge. Ganska så självklart så utnyttjade istället Edsbyn de lägen som dök upp och Mattias Hammarström satte både 2-2 och 2-3.

Just i det här läget kändes Villa lite trötta och vissa spelare fick slita ont när Björling tvingades gå av såpass tidigt och med Joel Broberg borta redan på förhand. Med kvarten kvar tog Villa timeout och efter detta så samlade man ny kraft och fick till en riktig slutforcering som så när räckte till seger.

Löfstedt gled igenom Edsbyns försvar och satte snyggt 3-3 i matchminut 79. Sedan så hade Edlund, Härndahl och Felix Pherson alla bra lägen och det vrålades även på straff när Erik Säfström var på väg igenom inne i straffområdet. Villa hade dessutom hela femton hörnor i matchen utan att få ut något mer än ett stolpskott vid ställningen 2-3 + ett par räddningar på mållinjen.

Edsbyn spelade med en tät defensiv matchen igenom och var väldigt skickliga på att dra ner tempot. Villa lyckades ändå såga sig igenom vid ett antal tillfällen i andra halvlek och då blev det också hyperfarligt men nystanet ska ju puttas in över mållinjen också. Hade Villa gjort 3-1 på något av sina lägen tidigt efter paus så hade ju Edsbyn till slut varit tvungna att frångå sin matchplan. Med bara ett uddamålsunderläge så behövde man inte det.

Edsbyns keeper Henrik Karlström blev rättmätigt utsedd till deras bästa spelare med sin något okonventionella spelstil där han stundtals fladdrade omkring som en trasdocka i målet. Han kom dock ofta i vägen för bollen och det är ju en målvakts huvudsakliga uppgift. Sedan kanske han inte alltid själv var medveten om att han räddade men det spelar ju mindre roll.

Efter sex spelade matcher så är Villa fortfarande obesegrade och ligger tvåa i tabellen efter Motala. På fredag väntar nästa match mot Hammarby borta på Zinken. Hammarby har varit tvungna att skjuta upp sina två första hemmamatcher eftersom det inte gått att ordna is. Nu ska det dock vara klart för spel om det inte blir en plötslig tropisk värmebölja över Södermalm på fredag. I så fall blir det Hammarbys hemmapremiär och för Villas del första utematchen sedan kvartsfinal 2 mot Sirius i början av mars.

Mot Hammarby så är Joel Broberg spelklar igen efter sin avstängning. Hur det blir med Petter Björlings medverkan återstår att se. Huvudskador ska man självklart vara försiktig med och eftersom Björling är lite smått vimsig redan i vanliga fall så kanske han gör bäst i att vila. Det kommer ju fler matcher.

Vi hörs.

Villa vs Edsbyn 3-3 (2-1)
1-0 Christoffer Edlund (Alexander Härndahl) 13
1-1 Per Hellmyrs 22
2-1 Tim Persson (Johan Löfstedt) 39
2-2 Mattias Hammarström 59
2-3 Mattias Hammarström (Rasmus Skarps) 68
3-3 Johan Löfstedt (Tim Persson) 79
Utv : Villa - , Edsbyn 1x10
Publik : 2347

Villalandlisch05102021-11-18 06:00:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping