Kryss i toppmötet
Davva tvåmålsskytt mot Västerås.

Toppmötet mellan Västerås och Villa slutade 5-5.

Till denna match i ABB Arena så hade Villa tillbaka Martin Johansson och Johan Esplund i matchtruppen. Även Joel Broberg som gick av senast var med. Tim Persson stod över så Christoffer Norin fick fortsatt förtroende.

Inledningsvis så kunde man nästan tro att båda lagen spelade i nedförsbacke på grund av det höga tempot. Villa började bra sedan tog Västerås över. Hemmalaget tog ledningen efter 17 minuter när Ted Bergström blev helt fri på ett lyft. Jesper Thimfors gjorde en kanonräddning på avslutet bara för att se returen petas i mål.

Några minuter senare blev det också 2-0 när Mikael Olsson kom förbi på kanten och krutade in bollen. Villa hade ingen bra period här och man fick ta en tidig timeout. Det kändes stressat av det höga tempot och man hade alldeles för korta bollinnehav. Flera passningar slogs bort och skapade farligheter för Västerås. Defensivt så var Villa lite passiva och hamnade på hälarna när hemmalaget öste på som förväntat.

Västerås gjorde 3-0 på hörna genom Tobias Holmberg innan Villa fick en snabb och nödvändig reducering när Martin Karlsson lyfte fram bollen till en fristående Jocke Andersson som avslutade säkert. På övertid så smällde Davva in en hörna så paussiffrorna skrevs till 3-2. Ett bra resultat för Villa då man var riktigt illa ute ett tag men tog sig ändå samman på ett bra sätt.

Västerås gjorde 4-2 tidigt i andra halvlek på ett långskott genom Robin Andersson. Dålig start för Villa men annars så höjde man sig rejält och resten av matchen blev betydligt mer positiv för de med blåvita hjärtan och hjärnor.

Johan Löfstedt klev fram som en gigant och var mycket bra i andra halvlek. Han låg bakom reduceringen till 4-3 när han kom farande i en omställning och spelade fram Joel Broberg som satte bollen i nät. 4-4 tillskrevs Jocke när han klev runt på kanten och spelade in bollen framför mål där den tog på en Västeråsspelare och gick in i egen kasse. Här hade Villa initiativet och tog också ledningen när Davva satte sitt andra hörnmål för kvällen.

Nu trodde man att Villa kanske skulle kunna bärga en seger men det går aldrig att slappna av mot Västerås så istället kom kvitteringen direkt.  Magnus Joneby glömdes bort i straffområdet och kunde trycka in bollen i mål efter en rörig situation. På slutet var det lite hela havet stormar med svallvågor åt båda håll men inga fler mål noterades. Villa var väldigt nära ett segermål på övertid genom Löfstedt men matchen slutade med ett kryss.

Lite tudelade känslor för Villa efteråt. Starkt att hämta upp ett tremålsunderläge borta mot Västerås. Den kanske svåraste matchen i hela serien. Samtidigt så hade man självklart förhoppningar om seger när 5-4 kom. Det här toppmötet var precis lika underhållande och händelserikt som man hade tänkt sig på förhand. Inte hundraprocentig kvalitet alltid kanske men det berodde nog mycket på det höga tempot.

Den närmsta tiden får Villa finna sig i att träna ute på Isstadion eftersom Arenan är upptagen på grund av konserter, eller uppbyggnation inför konserter till helgen rättare sagt. Passar Villa rätt så bra i och för sig eftersom nästa match är borta mot Bollnäs utomhus på Sävstaås. Fredag 19:00 snackar vi om då.

Västerås vs Villa 5-5 (3-2)
1-0 Ted Bergström 17
2-0 Mikael Olsson (Jesper Hermansson) 20
3-0 Tobias Holmberg (Magnus Joneby) 36
3-1 Joakim Andersson (Martin Karlsson) 38
3-2 David Karlsson (Johan Esplund) 45+1
4-2 Robin Andersson (Oscar Gröhn) 49
4-3 Joel Broberg (Johan Löfstedt) 59