1 - 1

Kryss på Sävstaås
En poäng för Villa borta mot Bollnäs.

Villa spelade 1-1 borta mot Bollnäs i en snöfylld match.

Den här matchen kom att domineras av de yttre förutsättningarna. Det snöade i 90+ och det märktes givetvis på spelet. Mycket snö på isen gjorde att bollen stannade så det fick bli rätt så mycket lyft från båda lagen.

Villa försökte komma runt en del på kanterna men det var svårt. Ändå en bra och samlad första halvlek från Villa där man var lite vassare än hemmalaget. Målet kom till efter en högerhörna där Christoffer Norin slutligen fick skottläge och kunde sätta bollen när målvakten var ur position.

I andra halvlek så klev Bollnäs upp lite högre och blev aggressivare. De ägde betydligt mer boll än i första halvlek men det var svårt att komma till riktiga mållägen framför Villas kasse. Till slut så kom det ändå en kvittering på en situation som inte var särskild farlig från början.

På ett Bollnäsinspel från kanten så hoppar Jesper Eriksson upp och får bollen i ansiktet med straff som följd. Kan tyckas tufft dömt, men rätt enligt regelboken. Man får inte hoppa upp och stoppa bollen med huvudet även om det i detta fall var helt ofrivilligt. Christian Mickelsson satte straffen till 1-1.

Det blev dubbel olycka för Villa eftersom Jesper blev skadad i situationen och inte kunde slutföra matchen. Han blödde rejält och fick plåstras om. Bilder efteråt visar att han fått en rejäl svullnad precis under ena ögat. Tveksamt om han kommer till spel i morgon mot Tellus.

Man trodde kanske att det skulle bli en liten anstormning av Bollnäs mot Villas mål på slutet, men det blev inte mycket med det. Istället så är Villa jättenära ett segermål på övertid när man får en trippelchans i straffområdet. David Karlsson x2 och Tim Persson får chansen att bli matchhjälte men det slutar bara med en resultatlös hörna.

Villa stod för en mycket bra försvarsinsats och kämpainsats. Det går inte att begära så mycket av det offensiva spelet när vädret var som det var. Ändå skapades det några lägen och det var ju lite synd att man inte kunde sätta 2-1 på övertid. Känns aningen surt även om ett kryss borta mot Bollnäs är klart godkänt. Förra säsongen förlorade Villa två gånger om på Sävstaås som en jämförelse.

Slutligen kan man tycka att det är synd att två av Sveriges bästa lag inte får chansen att bjuda upp till en bra match. Bandy utomhus kan vara en helt underbar upplevelse med rätt förutsättningar, men när vädret är som på Sävstaås igår så blir det ju bara pannkaka av det hela. Inget fel på pannkaka ibland, men Bollnäs mot Villa ska vara som oxfilé och inget annat.

Nästa match för Villas del är redan på fredag hemma mot Tellus. Garanterat snöfritt.

Bollnäs vs Villa 1-1 (0-1)
0-1 Christoffer Norin 7
1-1 Christian Mickelsson 79
Utv : Bollnäs 2x10, Villa 3x10