Villa Lidköping - Hammarby Bandy
13 - 3

Målkalas avslutade seriespelet
Davva slog målrekord.

Villa avslutade elitserien med en storseger över Hammarby. 13-3 efter 9-1 i paus.

Elitserien avslutades för Villas del med hemmamatch mot Hammarby. Avslutningsmatcher i en serie där inget av lagen har några placeringsbyten att spela för kan bli rätt så avslagna. Den här tillställningen blev dock en hejdundrande röjarskiva för alla med Villahjärta.

Man blåste runt som små orkanvindar ute på planen och Hammarbyspelarna kändes rätt så slöa och oinspirerade denna kväll så måldifferensen drog iväg rejält. Hela 9-1 var halvtidssiffrorna i Villas favör.

Ska inte tråka ut er genom att rabbla upp alla mål men 2-0 måste ju nämnas ändå. Det kom till på kontring efter att Hammarby haft hörna. Davva satte iväg ensam mot tre Hammarbyspelare, drog sig förbi två av dem och avslutade med ett kanonskott i bortre gaveln. Mål på hörnkontring ser vi inte ofta i dagens bandy. Senast Villa lyckades med det var väl när Jesus fortfarande låg i krubban och skrek.

Det var bra fart på gamle Davva ikväll. Han hade sparkat undan gåstolen och var på jakt efter Micke Arvidssons rekord på 561 mål i Villatröjan. Efter 41.10 gjorde Davva 7-1. Det var hans femte bara i första halvlek och mål nummer 562 i Villas tjänst. Ett mer än Micke och nytt rekord alltså.

Ett par andra av Villas mål var riktigt snygga och det var rena julgransplundringen där ett tag med mål eller målchans i nästan varje anfall. 9-1 i paus alltså och Villa passade då på att byta målvakt och låta Jon Karlsson stå andra halvlek istället för Jesper Thimfors.

Andra halvlek blev lite mer stillsam och segersiffrorna skrevs till 13-3 efter ett mål av Joel Broberg och tre av Jocke. Jocke brukar oftast göra snygga mål. Så också nu. 13-2 exempelvis kom till via ett knallhårt skott på frislag så att målburen nästan rasade ihop. Han kan ju skjuta den mannen också.

I och med segern så slog Villa poängrekord för elitserien i dess nuvarande form. Dessutom slog man rekord i minst antal insläppta mål. Man slog även sitt eget klubbrekord i matcher i rad utan förlust. Sjutton var den tidigare noteringen från säsongen 1981/82. Nu är Villa uppe i arton matcher förlustfria matcher på raken. Villa vann förutom serien också publikligan och fair play-ligan.

Nog med skryt. Seriespelet har varit en stor framgång för Villa men nu är det slutspel som gäller. Alla lag börjar om på noll och det blir något helt annat än serielunken. Kvartsfinalspelet börjar på onsdag i nästa vecka ute på klassiska Isstadion eftersom Arenan är upptagen av Mellodravel. Motståndare blir antingen Vetlanda eller Motala. Sju segrar till är det som krävs för att vi ska nå våra drömmars mål.