Åby/Tjureda - Villa Lidköping
3 - 18

Målkalas avslutade seriespelet
Tim Persson poängbäst i Villa.

Villa körde över Åby/Tjureda fullständigt i elitseriens sista omgång och vann med hela 18-3.

Villa lät ett par spelare vila till serieepilogen borta mot Åby/Tjureda. Felix Pherson, Johan Esplund och Jesper Eriksson låg alla hemma i soffan och käkade chips istället. Dessutom satt Jesper Thimfors på bänken liksom Martin Andreasson som började matchen som mittfältsavbytare. Sune Gustafsson tog hans plats i backlinjen. Jon Karlsson stod i mål och så fick vi åter se Albin Thomsen i laget igen. Eftersom juniorlaget spelade samtidigt så hade Villa bara med sig 14 spelare till denna match.

Åby/Tjureda chockade och satte första målet innan det ens hade spelats en minut. Villa replikerade snabbt genom Petter Björling som stod för en fullständigt suverän uppåkning innan han satte bollen i nät. Hans första mål i denna säsongs seriespel. Strax efteråt gjorde Tim Persson 2-1 vackert framspelad av Martin Karlsson. Detta var Tims hundrade mål i Villatröjan.

Efter denna vändning så fortsatte det att rulla på. Villa fick massor med ytor att leka bandy på mot ett hemmalag som resignerade väldigt tidigt. Mål efter mål ramlade in i kassen för Villa som visade prov på stor spelglädje. Paussiffrorna skrevs till hela 9-1. Att skriva om varje mål skulle leda till att det blev en lång novell av det hela så det skippar jag.

Andra halvlek började med att Petter Björling åter satte Villas första mål efter en snygg genomåkning. Villa spelade sig igenom gång på gång mot Åby/Tjureda som inte bjöd på mycket motstånd. När domaren kvittrade i sin pipa för slutsignal så stod det 18-3 i Villas favör på resultattavlan. Villas största seger någonsin i högsta serien.

Nu när flera tongivande spelare vilades så fick andra spelare chansen att kliva fram och man märkte på flera att de tyckte det var kul att lira bandy denna dag. Tim Persson noterades för 4+3 och Petter Björling som inte gjort ett mål på de 25 första omgångarna hängde nu helt plötsligt in fyra baljor. Kul också för Albin Thomsen att han fick näta två gånger i sin återkomst. Noteras kan även att Villalånet Victor Petersson gjorde Åby/Tjuredas sista mål.

I övrigt var det en riktigt trevlig vistelse i Åby för oss Villasupportrar. Det kändes som ett litet gemytligt samhälle och det märktes att lokalbefolkningen var väldigt måna om att stödja sitt bandylag även fast deras första elitseriesäsong varit blytung.

Efteråt skulle det väljas motstånd i kvartsfinalerna. Detta dröjde lite extra eftersom matchen mellan Frillesås och Bollnäs försenades. Till slut blev det ändå dags och då valde Villa att möta vinnaren i åttondelsfinalen mellan AIK och Hammarby. Dessutom fick man Västerås och Bollnäs på sin halva. På den andra halvan möter Edsbyn vinnaren mellan Motala och Vetlanda medans Sandviken möter Broberg.

Villas första kvartsfinal spelas på lördag kommande helg kl.19:30 hemma i Arenan. Vi hörs och syns då.

Åby/Tjureda vs Villa 3-18 (1-9)
1-0 Filip Fransson (Filip Bringe) 1
1-1 Petter Björling (Tim Persson) 5
1-2 Tim Persson (Martin Karlsson) 6
1-3 Tim Persson (Martin Karlsson) 17
1-4 William Arvidsson (Johan Löfstedt) 19
1-5 Joakim Andersson 26
1-6 Joakim Andersson (Tim Persson) 28