Lagbanner
Målvaktsrockad hos Villa
Anton Johanssons skada håller honom borta från spel.

Målvaktsrockad hos Villa

Anton Johanssons skada tvingar Villa att göra förändringar på målvaktssidan.

Domen för Anton Johanssons skada i gårdagsmatchen mot Rättvik har kommit. En bristning i ljumsken och 6-8 veckors frånvaro är det som väntar. Trist för Anton som tagit gigantiska kliv sedan sin återkomst till Villa. Nu när laget står inför ett väldigt tufft spelschema så hade han säkerligen fått vakta kassen i ett antal matcher. Istället blir det till att vila.

Till matchen mot Västerås på söndag så kallas gamle guldreservmålvakten från 2019, Jon Karlsson, in från sitt liv som bandypensionär. Från och med måndag så blir det Anton Sandsjö från Lidköpings AIK som tar platsen som målvakt tillsammans med Jesper Thimfors. Anledningen att detta inte sker redan till matchen mot Västerås är för att det krävs fyra karensdagar att få Sandsjö spelklar.

25-årige Anton Sandsjö är fostrad hos Villa och även tillhört A-truppen tidigare med ett inhopp som fjunig 18-åring mot Tillberga 2014. Sedan begav han sig ut i den stora bandyvärlden och har representerat klubbar som Örebro, Nitro/Nora, Sanddviken och Gripen innan sin återkomst till Lidköpingsbandyn och spel med LAIK.

Han är en duktig målvakt som är välbekant med klubben och flera spelare sedan tidigare. Det kommer säkert bli jättebra. Stort tack till LAIK också för att man välvilligt samarbetat när Villa behövde hitta en snabb lösning på målvaktssidan.
 

Villalandlisch05102021-11-26 19:07:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping