Lagbanner
Martin Johanssons skada lindrigare än befarat
Martin Johanssons skada lindrigare än befarat.

Martin Johanssons skada lindrigare än befarat

4-6 veckors frånvaro är beskedet angående Martin Johanssons skada.

Senaste veckan har varit jobbig för alla med Villahjärta efter det skadekaos som laget råkade ut för under World Cup. Svårast skadad verkade helt klart Martin Johansson vara. Det såg inte alls bra ut när han bars ut på bår i första matchen mot Baikal Energy.

Många befarade att det skulle röra sig om ett avslitet korsband och i så fall inget mer spel den här säsongen. Det var ju lika bra att ställa in sig på det värsta. Efter att Martin varit och röntgat knät så kunde man idag leverera ett positvt besked angående skadan.

Enligt Villas officiella hemsida så rör det sig om en blödning på vadmuskeln på baksida i knävecket och även en stukning med ett uttjänt ligament där vadbenet möter knäleden. Eftersom skadan är ovanlig så är det svårt att säga exakt frånvarotid men förmodligen 4-6 veckor enligt lagläkaren Bjarne Paulsson.

Ofantligt mycket bättre än vad man trodde först alltså. Så nu är det väl dags att så smått börja kravla sig upp ur den mentala fosterställning man legat ihopkrupen i efter den senaste tidens skadehelvete.

Det blir en tuff inledning på elitserien när Martin och även Johan Löfstedt kommer missa ett antal matcher men det är ju bättre att skadorna kommer nu än i februari/mars. I och med allt som hänt den här försäsongen så får vi väl hoppas att Villa redan nu fyllt sin skadekvot för denna säsong.

Vi syns på en bandyläktare någonstans ute i Sverige. Hej så länge.

 

Villalandlisch05102019-10-17 16:21:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping