Nagelbitare mot Tellus
Seger till slut mot Tellus.

Efter stora problem så kunde Villa till slut vinna bortamatchen mot Tellus med 4-1.

Till denna match gjorde Villa några ändringar i truppen. Nyblivna pappan Brechen var tillbaka på Christoffer Norins bekostnad. Dessutom vilade Jesper Thimfors på grund av en lättare lårskada. Jon Karlsson som tillfrisknat fick ställa sig i kassen istället. Även Sune Gustafsson saknades så Villa hade bara femton spelare i truppen denna gång.

Första halvlek såg ut ungefär som väntat. Mycket boll och stort spelövertag för Villa. Det skapades en hel del bra lägen men antingen räddade Tellusmålvakten Markus Karlsson eller så kom det någon försvarsspelare i vägen. En stor mängd hörnor skapades också men de var tämligen misslyckade.

Jocke Andersson var lika het som i fredags och skapade de flesta farligheterna för Villa. Det var också han som gjorde 1-0 efter 36 minuter. Johan Löfstedt skickade in ett lyft i straffområdet där Jocke tog emot bollen i luften och slog in den på tennis. Bedövande vackert och det är tydligen så här han har tänkt att göra sina mål i fortsättningen.

Tellus skapade några halvfarliga lägen i första halvlek när tillfälle gavs. Villas defensiv var inte riktigt lika klockren som i fredags utan det slarvades lite grann. Känslan var ändå att Villa definitivt borde gått in till pausvila med en större ledning än 1-0.

Villa började andra halvlek vasst och var rejält aggressiva inledningsvis. Därför kom kvitteringen till 1-1 ganska så oväntat. Ett frislag från kanten, lite stök och bök i straffområdet, och så var bollen i mål. Målskytt var Johannes Camilton som även gjorde Tellus mål i premiärmatchen i Lidköping.

Nu sjönk spelkvalitén en del från Villas sida. Det kändes lite småstressat och man hade inte alls samma tålamod som tidigare. En hel del skottlägen fick man men någon Tellusspelare lyckades alltid komma i vägen. Likaså fortsatte hörnorna att vara tämligen misslyckade. Istället var det Tellus som var närmast ett ledningsmål när Tobias Björklund via en hörna satte bollen i ribban med ett dragskott. I det här läget av matchen hade nagelbitandet hos eder skribent blommat ut på fullt allvar.

Till slut med kvarten kvar så återtog Villa ändå ledningen när Johan Esplund fick skottläge strax utanför straffområdet. Den mannen har ju en tendens att kunna passa ihjäl sig ibland men nu fick han ett såpass bra läge att han var tvungen att skjuta. För en gångs skull kom inte Tellus spelare ut riktigt och kunde täcka utan bollen gick i mål fram till 2-1.

Tro för all del inte att segern var bärgad och klar bara för detta. Tellus chansade lite och flyttade upp mycket folk offensivt. Man skapade också två riktigt vassa lägen. Vid det andra så var det 1-1-skytten Johannes Camilton som hade ett jätteläge att skjuta men verkade bli så till sig i trasorna att han bommade bollen och slog hål i luften. Det missade läget lär nog hemsöka honom i hans drömmar ett par nätter framöver.

Kort därefter så kunde Villa äntligen stänga matchen. Jocke fick bollen vid mittlinjen och satte full kareta mot mål. Han klättrade förbi flera Tellusspelare på sin väg framåt och hjälptes också lite av att Tellus sista gubbe ramlade. Helt fri så satte Jocke det befriande 3-1-målet. Han hade även med sig Davva och hade inte sista Tellusspelaren ramlat och gett fri passage framåt så hade nog Jocke levererat ett pass till Davva där.

I sista minuten så fixade också Jocke en straff som Davva förvaltade. 4-1 spikades vinstsiffrorna till. Man blev ju gråhårig både upptill och nedtill under matchens gång men till slut så kunde åttonde raka segern räknas in. Vad mer kan man begära än två poäng?

Att det skulle komma en reaktion på de fantastiska matcherna mot Bollnäs och Sandviken var väl egentligen bara väntat. Samtidigt är Tellus ett lag som inte verkar passa Villa speciellt bra. Man ställer upp med en väldigt disciplinerad defensiv och är också beundransvärt uppoffrande. Man bjuder inte på så mycket yta som ett tunt litet hårstrå ens.

Väldigt skön seger för Villa till slut och på onsdag väntar en ren seriefinal när tvåan Västerås kommer på besök till Arenan. Det blir en match att se fram emot.