1 - 10

Ny storseger för Villa
Joel Broberg, 3+1 för Villa mot Vetlanda.

Villa vann med hela 10-1 borta mot Vetlanda.

Till den här bortamatchen inne i svinkalla Hydro Arena så saknades Felix Pherson och Johan Löfstedt i Villas lag. Alexander Karlgren tillkom jämfört med senaste matchen mot Bollnäs.

Villa fick en alla tiders bra start när Jesper Eriksson lyfte fram en macka till Christoffer Edlund som kom helt fri och gjorde 1-0 efter tre minuter. Vetlanda kvitterade genom Emil Fedorov innan Villa kopplade ordentligt grepp om matchen.

Martin Karlsson skickade iväg en passning till Albin Thomsen som bombade in bollen i krysset efter 18 minuter. Några minuter senare kom Erik Säfström glidande och avlossade ett lågt skott fram till 3-1. 4-1 gjorde Joel Broberg på retur efter förarbete från Säfström och ett första avslut av Tim Persson.

I slutet av halvleken gjorde också Joel 5-1 efter en fantastisk soloprestation där han tryckte sig förbi 5-6 Vetlandaspelare innan han avslutade snyggt. 5-1 var paussiffrorna efter en väldigt öppen och fartfylld halvlek.

I början av andra så avgjordes matchen definitivt efter två mål från Jesper Erikssons klubba. Det första var på ett skott utifrån som susade in i mål bakom David Borvall i Vetlandakassen som inte rörde en fena. Förmodligen skymd. Några minuter senare så gjorde en för tillfället skjutgalen Brechen även mål på vänsterhörna där han stoppade bollen framför de förväntade skyttarna och satte en stänkare upp i närmsta krysset.

Efter Brechens plötsliga skottorgie så fick även Martin Andreasson lite feeling och avancerade ovanligt långt fram i banan och gjorde en snygg dragning innan han satte ett fint pass till Tim Persson som bröt sig in på mål och gjorde 8-1. De två avslutande målen kom på retur genom Joel och straff genom Edlund.

Villa visade upp stor spelglädje i en match där många spelare deltog och många var väldigt bra. En brutalt stark Joel Broberg kanske främst med Erik Säfström som god tvåa. Säfström börjar visa nu varför han anses vara världens bäste ytterhalv. En skridskoåkning där han svävar fram likt ett spöke på isen ackompanjeras av en passningsklubba och speluppfattning som det bara gnistrar om. Tydligen kan han skjuta också. Det är bara att beklaga motståndarna.

Kul också att knatteligan Härndahl/Karlgren/Lewerin klev in och stökade runt med motståndarna på ett helt respektlöst sätt när tillfälle gavs. Vetlanda försökte störa Villa men defensivt orkade man inte hålla emot speciellt länge. Inte så konstigt kanske eftersom man nyss kommit tillbaka efter ett träningsstopp på grund av corona.

Villa ligger nu tvåa i en elitserietabell som haltar värre än min gamla moster Agda på 82 bast. Nästa match för de blåvita är borta på lördag mot ett nytt gulsvart gäng, nämligen Broberg.