Lagbanner
2019-12-26 19:00

Villa Lidköping - AIK Bandy
3 - 3

Oavgjort annandagsmöte
Formidabel insats av Johan Löfstedt igår.

Oavgjort annandagsmöte

Annandagsmatchen mellan Villa och AIK slutade 3-3.

Villa hade två spelare indisponibla till denna matchen. Både Tim Persson och Sune Gustafsson dras fortfarande med ljumskproblem. Vi hade förhoppningar om att Tim skulle kunna vara med men han får vänta någon vecka ytterligare på sin comeback. Jocke Andersson har varit febersjuk och missade landslagets fyrnationsturnering förra helgen men var nu frisk igen.

AIK tog kommandot direkt när Sebastian Ytterell gjorde mål på hörna redan efter en minut. Inte riktigt startrn som den stora publiken hoppats på men Villa kvitterade ändå relativt snabbt när Johan Löfstedt fick massor med yta att åka på och släggade in 1-1.

Det blev de enda målen i första halvlek. Båda lagen hade chanser till fler mål men bra målvaktsspel och söliga avslut gjorde att siffrorna hölls nere. Närmast för Villa var nog Albin Thomsen som snappade upp ett felpass och dribblade sig loss. Fri med Andreas Bergwall så drog dock AIK:s veteranmålvakt det längsta strået.

Andra halvlek inleddes med att AIK återtog ledningen genom Emil Juhlén. Villa kämpade på men hade svårt att ta sig in i straffområdet. Till slut kom en kvittering när Jocke Andersson spelade fram Johan Esplund som nöp till direkt och bollen satt i nätet. Lite senare så tog Villa ledningen för första gången när Löfstedt fick bollen av Alexander Härndahl och avancerade framåt innan han avlossade kanonen. Bollen satt som en örfil i krysset och var totalt omöjlig att rädda för Bergwall.

Just som man trodde att Villa skulle koppla grepp och avgöra så var det kvitterat istället. Ett bolltapp på mitten, en snabb passning framåt och så 3-3 genom Jimmy Jansson. Villa låg på för ett segermål på slutet men vi fick nöja oss med en pinne i detta annandagsmöte.

Klart det är en missräkning att bara få ett kryss på hemmaplan. AIK är dock ett riktigt bra lag. Det vimlar av rutinerade klasspelare där och nu när de fått igång ett fungerande lagspel också så kommer deras elfteplats i tabellen snart bytas ut mot en högre placering. Skulle inte förvåna mig om man är topp 6 när serien är avslutad.

Villa har fortsatta problem på hemmaplan. Det är lite lättare i bortaspelet där man kan ligga mer på försvar och spela på omställningar än vad som sker i hemmamatcherna. Tycker Villa har lite dåligt tålamod emellanåt hemma i Arenan när man också ställs mot toppinspirerade motståndare som tycker denna matchen borta mot svenska mästarna i sin fina arena är en av säsongens höjdpunkter. Nu kanske det också har satt sig lite i skallen på Villaspelare att man vill så gärna bjuda sin stora publik på underhållning.

En som bjöd på underhållning var Johan Löfstedt som var fullständigt briljant från första till sista sekund. Han hade en fenomenal fart på skridskorna och åkte sig loss till fina skottlägen flera gånger. Två skott satt i mål, ett i stolpens insida och ett par stycken sved utsidan av målramen så det nästan blev ett brännmärke på bollen.

Trots en missad poäng så leder Villa fortfarande serien. Nu dock bara en pinne före Edsbyn på andraplats. Nästa match för Villas del är redan på lördag borta på Studenternas mot Sirius. Det blir nog kul hoppas vi.

Nu ska jag gå och jobba några timmar. Vi hörs. Ha det gott.

Villa vs AIK 3-3 (1-1)
0-1 Sebastian Ytterell (Johan Willes) 2 
1-1 Johan Löfstedt 14
1-2 Emil Juhlén (Pavel Ryazantsev) 57
2-2 Johan Esplund (Joakim Andersson) 70
2-3 Johan Löfstedt (Alexander Härndahl) 74
3-3 Jimmy Jansson (Kalle Lempinen) 80
Utv : Villa - AIK -
Publik : 4271

Villalandlisch05102019-12-27 05:52:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping