5 - 4

Övertidsförlust i Söderhamn
Förlust mot Broberg.

Villa förlorade bortamatchen mot Broberg med 5-4.

Johan Esplund saknades i Villa även till denna matchen på grund av sina axelproblem. Han kommer eventuellt spela mot Hammarby på fredag. Nämnas kan också att Martin Johansson nu slängt det skydd han spelat med efter sin knäskada. Skyddet hämmade honom för mycket i spelet så nu kör han utan istället.

Villa tog en tidig ledning när Jocke Andersson spelade fram Tim Persson som vispade in bollen via Brobergmålvakten Henrik Rehnvall. Det fanns lägen för utökning av ledningen men istället så kvitterade Broberg genom Jonas Pettersson efter ett snyggt anfall.

Två mål i slutet av halvleken gjorde ändå att Villa kunde gå till pausledning med 3-1. Först satte Jesper Eriksson en retur efter Joel Brobergs skott och sedan klappade Johan Löfstedt in en vänsterhörna.

I början av andra halvlek så bjöd Villa på två bolltapp som ledde till omställningar och skottläge för Martin Söderberg x2 och så var det kvitterat. Villa skulle dock relativt snabbt återta ledningen när Martin Andreasson höll sig framme på en hörnretur.

Även vid detta tillfälle i matchen så hade Villa chanser att gå ifrån i målprotokollet. Istället så satt 4-4 på hörna genom Erik Jonsson. På tilläggstid så fick Broberg ett frislag rätt så långt utifrån. Martin Söderberg sköt, Jesper Thimfors släppte retur, två Brobergspelare högg på returen och Jonas Engström satte segermålet med bara sekunder kvar. Matchen körd för Villas del.

Vet inte riktigt vad Villaspelarna sysslade med vid det sista frislaget. Nog för att returen från Thimfors var lite sölig men det ska ju inte behöva innebära friläge för två Brobergare kan man tycka. Kändes som Villaspelarna redan var halvvägs inne i omklädningsrummet där.

Tung förlust givetvis. Villa gjorde en rätt så bra och energifylld första halvlek och sedan en lite sämre andra. En enkel analys efteråt får väl bli att man inte sätter sina lägen framåt och istället bjuder på mål bakåt. Det brister i båda ändar av planen.

Nu väntar ny bortamatch på fredag mot Hammarby. Villa åker inte hem mellan de här matcherna utan övernattar i Sandviken. Just Sandviken passerade Villa i tabellen och är ny tvåa. Villa ligger nu på tredje plats.