7 - 3

Programenlig seger mot Frillesås

Villa vann fredagskvällens hemmamatch mot Frillesås med 7-3.

Vi fick se två ändringar i Villas lag till denna match. Jon Karlsson vaktade kassen istället för Jesper Thimfors och så fick Alexander Karlgren chansen som junioravbytare istället för William Arvidsson. Att Alexander är son till gamle skyttekungen David Karlgren vet ni såklart redan men jag nämner det ändå.

Det var rejält med ös på Villa från början. Sett till chanserna som skapades så borde vi fått se betydligt fler mål första tjugo minuterna än vad som nu blev fallet. Man strösslade rejält med de fina lägena så vi fick nöja oss med två mål för Villa och ett för Frillesås.

Johan Esplund satte fram Brechen i ett friläge nästan direkt till 1-0  Efter ett par missade chanser så kom kvitteringen högst överraskande när Calle Litsmark kunde sätta bollen i mål när han fick stå fasligt fri mitt i Villas straffområde. Fler bra lägen missades för Villa innan Jocke Andersson kunde sätta 2-1 framspelad av Johan Löfstedt.

Sedan så sjönk tempot en hel del. Villaspelarna blev aningen omständiga och började transportera boll. Spelet centrerades lite väl lmycket och en hel del felpass noterades. Frillesås sjönk ner väldigt djupt med hela laget när Villa hade bollen under kontroll. När gästerna väl erövrade bollen så var man dock inte alls ofarliga i sina omställningar.

2-2 gjorde Lukas Norrman på retur efter frislag. Villa skulle ändå gå till halvtidsvila med en uddamålsledning när Joel Broberg snyggt lyfte in bollen från snäv vinkel fint framspelad av Esplund.

I början av andra halvlek så ökade Villa tempot och gick snabbt ifrån till 5-2. Först sköt Felix Pherson in mål #4 på passning från Jocke innan Löfstedt satte dit femman efter en något innovativ uppställning på hörna.

Alla skyttarna samlades i en klump långt ifrån straffområdet. När bollen slogs in skenade allihopa fram som en flock med utsvultna matvrak som fått vittring på en stackars julbuffé. Löfstedt hann fram först och sköt, målvakten räddade innan returen lyftes i mål. Villa hade nio hörnor i matchen men ingen mer utfördes på detta speciella sätt.

Efter detta så sänktes tempot en aning igen och Villa tycktes relativt nöjda med sitt ryck i början av halvleken. Såpass nöjda att man felpassade grovt nere vid eget straffområde så att Jesper Henriksson kunde reducera till 5-3.

Villas spel gick lite i etapper denna kväll. Stundtals blixtrade man till med läckerheter i högt tempo för att sedan gå ner sig en del spelmässigt. Slutkvarten ökade man igen och satte också ytterligare två mål.

6-3 sköt Davva in i bortre gaveln på pass från Martin Karlsson. 7-3 var nog matchens vackraste pyts när Felix Pherson blåste förbi ett par Frillesåsare innan han avslutade säkert. Eventuellt så står Frillesåsspelarna fortfarande kvar där ute på isen och undrar vad tusan som hände.

Det var en stabil dag på jobbet för Villas del även om spelet inte alltid glänste. Hade man utnyttjat sina lägen lite bättre så hade vi fått se ett tvåsiffrigt resultat. Frillesås målvakt Christian Axelsson var dock mycket duktig ska sägas. Frillesås bjöd annars på rätt så bra motstånd stundtals men det var väl inte speciellt överraskande egentligen. Även om föreningen är ny på denna nivån så har många av spelarna stor elitserierutin sedan tidigare.

Hos Villa så var Felix Pherson så där härligt energidryckssprudlande i sitt spel som nästan bara han kan vara när tillfället ges. Efter 59 minuter så fick Alexander Karlgren göra A-lagsdebut i Villatröjan när det gäller tävlingsmatcher. Han gjorde ett riktigt långt byte på cirka tio minuter och skötte sig mycket bra. Han fick också ytterligare lite speltid på slutet. Det värmde att se.

Nästa match för Villas del är mot Frillesås åter igen eftersom serien vänder. Fredag nästa vecka skrinnar man in på Sjöaremossen för första gången i elitseriesammanhang. Kan bli kul. Intresset bland supportrarna är stort och ett rejält bortafölje väntas. Hoppas på skapligt väder.