Säker tvåpoängare mot Frillesås
Villa upp på andraplats i tabellen

Villa vann hemmamatchen mot Frillesås med 8-2 efter 3-0 i paus.

Jon Karlsson fick chansen mellan stolparna i den här matchen. I övrigt var det samma lag som senast mot Hammarby med den ändringen att Alexander Karlgren tog plats i truppen istället för Theo Lewerin.

Villa hade ett rejält övertag i första halvlek. Massor med chanser skapades och missades. Tim Persson styrde bland annat ett skott i stolpen. Annars så stod Frillesås målvakt Jakob Hugoh ofta i vägen med flera bra räddningar.

Tre baljor fick vi ändå se från Villas sida. Johan Löfstedt satte 1-0 på ett lågt skott utifrån. Joel Broberg gjorde sedan 2-0 när han satte fart från egen planhalva och dribblade sig förbi ett par motståndare innan han aningen retfullt satte bollen mellan benskydden på målvakten. Detta mål var såpass vackert att det nästan orsakade lite resning hos eder skribent. Mentalt då ska sägas för att inte oroa mina grannar på läktaren.

Vid 3-0 så fick Jocke Andersson fritt spår efter en lyftning. Han jonglerade med bollen ett par gånger innan han nätade säkert. Ett vackert mål det också men för ordningens skull så ska det sägas att Frillesås gick miste om en klar hörna i sekvensen som föregick målet. Ingen hörna utdömdes och spelet vände och slutade med Jockes friläge.

3-0 i paus borde varit en betydligt större ledning efter en bra halvlek av Villa. I andra halvlek så sjönk tempot och det slarvades en del med passningsspelet men vi fick ändå se betydligt fler mål än före paus.

Martin Johansson daskade in 4-0 på en vänsterhörna innan ett bolltapp på mitten innebar reducering för Frillesås genom Jakob Jenefeldt. Jocke satte 5-1 efter en fin lyftning från Petter Björling. Löfstedt hängde in 6-1 på ytterligare en vänsterhörna innan Frillesås ryska mitt i säsongen-nyförvärv Sergey Pochkunov gjorde 6-2.

Sista tio minuterna av matchen så fastställde Villa slutresultatet till 8-2 efter mål av Johan Löfstedt och Johan Esplund. Löfstedts mål var efter en fin passning snett inåt bakåt från Felix Pherson. Esplunds avslutande mål kom till via lite dribblande och ett backhandavslut lite nojsigt så där som han kan göra ibland. 8-2 och två poäng in på kontot för Villa efter en match där det kändes som att formen är klart stegrande.

Lite otäckt blev det vid en situation i andra halvlek där Frillesås Fredrik Brandin bjöd Joel Broberg på en riktig propp. Joel blev liggande och flera Villaspelare var rasande på Brandin. Framför allt William Arvidsson som pucklade på honom lite grann och båda spelarna fick syna utvisningsbänken i tio minuter.

Joel kom upp så småningom och blev sittande i avbytarbåset en bra stund innan han gudskelov klev in på isen igen och kunde slutföra matchen. Med tanke på hur den här säsongen varit med alla skador så trodde man från läktarhåll att han åkt på en hjärnskakning eller liknande men tydligen fick han bara lite ont i nacken. Skönt med tanke på hur bra Joel varit de senaste matcherna.

I och med denna segern och Sandvikens 9-7-förlust mot Hammarby så gick Villa upp på andraplats i tabellen igen. Kan bli en riktigt rafflande kamp om andraplatsen eftersom Villa tar emot Sandviken hemma i Arenan nästa fredag. Först väntar dock bortamatch mot Vetlanda nu på fredag. Kan bli nog så knivigt.