5 - 3

Sandvikens skytte sänkte Villa
Villa föll mot Sandviken.

Villa förlorade bortamatchen mot Sandviken med 5-3.

Till denna match i Göransson Arena så tvingades Villa ställa upp utan Johan Löfstedt som hade blivit magsjuk. Albin Thomsen tog hans plats i truppen istället. Martin Karlsson som utgick senast med en skadad fot var dock i såpass bra skick att han kunde spela.

Matchens första mål gjorde Villa på straff efter en kvarts spel genom Christoffer Edlund. Albin Thomsen kom igenom på kanten och bröt in på mål. Sandvikens målvakt Joel Othén slängde ut sina madrasser till handskar och nuddade måhända Albin lite grann så att han gick omkull. Den straffen var tveksam kan man väl säga.

Sandviken kvitterade några minuter senare på hörna genom Daniel Berlin. Förstaskottet motades av ruset men Berlin fick skottläge på returen och bollen satt i nät. Efter 22 minuter så var Villa åter igen i ledning när Erik Säfström sköt ett skott från vänsterkanten som gick via hemmakeepern och in i mål. Kanske inte Othéns starkaste ingripande just där. Han gjorde det bättre lite senare när Tim Persson lyftes fram i friläge men Othén kom ut bra och avvärjde.

Jesper Thimfors avslutade halvleken med en vass räddning på ett närskott där han fick ut ett benskydd. Bortaledning i paus för Villa efter en helt ok första halvlek där man borde fått lite bättre utdelning kanske.

I andra halvlek kom däremot inte Villa alls upp i den nivå som krävdes för att vinna en sådan här svår bortamatch. Sandviken kom ut och var väldigt aggressiva och Villa å sin sida verkade inte alls vara på tårna. Hemmalaget gick runt mycket på kanterna och skapade hörnor och farliga inspel. På en av dessa så kvitterade Victor Berling. Johan Sixtensson var inte nöjd och tog en timeout kvarten in på halvleken. Till ingen större nytta vad man kunde se. Strax efter timeouten så satte Berling en ny hörna fram till hemmaledning med 3-2.

Villa försökte flytta upp styrkorna och Jesper Eriksson var väldigt nära att kvittera men Othén räddade. Istället så satte Dennis Henriksen 4-2 för hemmalaget. Ett litet hopp tändes när Joel Broberg flippade fram bollen till Christoffer Edlund som reducerade. På slutet så sopade dock Daniel Berlin in ytterligare en hörna för Sandviken och fastställde slutresultatet till 5-3 och en rättvis hemmaseger.

Första halvlek var ok som sagt men i andra så fungerade inte mycket. Korta anfall, många bolltapp, glappigt mellan lagdelarna och väldigt passivt försvarsspel över hela banan. Mitt skrala bandykunnande räcker inte till för någon större analys. Inte ens hörnruset gick att känna igen i andra halvlek. Jesper Thimfors stod däremot för en gedigen insats i kassen. Även om Sandviken gjorde fyra av fem mål på hörna så tog man sig också fram till flera bra lägen och Thimfors kämpade emot så gott han kunde.

På grund av lite svajiga matcher från alla topp 4-lagen på sistone så har det tightat till sig rejält i tabelltoppen. Villa kan dock fortfarande vinna serien på egen kraft. Går man rent i de fyra matcherna som är kvar så är man klara seriesegrare och får välja först i slutspelet. Men matcherna ska ju vinnas också.

Nu närmast väntar Sirius utomhus på Studenternas. Villa åker inte hem till Lisch utan drar iväg direkt till Uppsala för övernattning. Under torsdagen kommer man ha ett träningspass innan matchen som spelas på fredag kväll kl.19.