4 - 4

Sen upphämtning gav premiärkryss
Martin Karlsson poängräddare för Villa.

Villa och Edsbyn spelade 4-4 i fredagens seriepremiär.

Elitseriepremiär och finalrepris mellan Edsbyn och Villa stod på programmet under fredagskvällen. Villa lämnade en knäskadad Johan Löfstedt och en pappaväntande Jesper Eriksson hemma i Lisch. Bänken i denna match var således väldigt ung och orutinerad där reservkeepern Anton Johansson var äldst med sina 23 årsringar. I övrigt så var avbytarna Theo Lewerin, Albin Thomsen, Alexander Härndahl och Linus Hagman. Inte mycket till skäggväxt där.

Edsbyn satte matchens första mål när Jesper Öhrlund höll sig framme på en retur och gjorde 1-0. Villa förblev mållösa i en relativt tempofattig första halvlek. Erik Säfström var närmast med ett stolpskott. Felix Pherson hade också ett kanonläge men lyfte bollen utanför.

I andra halvlek hände det desto mer. Efter en kvart var ställningen 3-2 till hemmalaget. Villa kvitterade till 1-1 genom Martin Karlsson som via en backhand hittade nätet bakom Edsbyns målvakt Anders Svensson. Villa kvitterade också senare till 2-2 genom ett lågt skott av Martin Johansson på en vänsterhörna. Villa hade tretton hörnor i matchen men merparten nådde inte ens målburen.

Mellan Villas kvitteringar så hade Edsbyn tagit ledningen med 2-1 genom Jesper Öhrlund på nytt efter fint förarbete av sin såphale broder Robin. Jonas Edling styrde efter en kvart in 3-2 när han var påpasslig efter ett långt lyft från samme Robin Öhrlund. Vid 1-1 sköt Mattias Hammarström i ribban och vid 2-1 så missade Edsbyn en straff. Oscar Wikblad sköt och Jesper Thimfors gjorde en snitsig enhandsräddning.

I matchminut 78 så satte Edsbyns junior Rasmus Skarps 4-2 efter lite snubbel och trubbel i Villas straffområde. Här kändes det som att matchen var på väg att rinna ifrån Villa men man hade skönt nog en slutforcering kvar som skulle rädda laget från förlust.

Christoffer Edlund satte en retur efter eget skott innan Martin Karlsson, stark som en oxe, tryckte sig fram och satte kvitteringen i matchminut 89. Det blev några småstressiga minuters övertid innan domaren till slut visslade av matchen. Det mest iögonfallande som hände under övertiden var väl att Edsbyns landslagsstjärna Simon Jansson drog på sig sin tredje utvisning i matchen och därmed lindrigt matchstraff.

Att få med sig ett kryss efter en såpass sen upphämtning i en premiär borta mot regerande mästarna får man väl vara rätt så nöjd med. Villaspelarna kände nog också efteråt att man vann en poäng och Edsbynspelarna i sin tur att man förlorade en.

Martin Karlsson fick massor med speltid och var också den som bar Villalaget på sina axlar. Han spelade med lagkaptensbindeln tatuerad på överarmen i den här matchen. Extra plus också till Jesper Thimfors som stod för flera fina parader i andra halvlek när Edsbyn gasade på mer offensivt.

Att elitserien nu dragit igång mitt under en pandemi kan man ju ha åsikter om. Den där riktiga vrålpeppen inför en premiär som man brukar ha infann väl sig inte riktigt heller. Men visst höjdes pulsen rejält under det nerviga slutet. Det går inte att säga något annat.

Nästa match för Villas del är lördag 21 november kl.19 då det är hemmapremiär mot Motala. Så är det planerat iallafall. Nu när spelare insjuknar och matcher skjuts upp i alla möjliga idrotter så får man nog inte ha så lång framförhållning utan vara beredd på det mesta. Premiären är hur som helst avstökad med ett gott resultat.