Sent mål räddade kryss mot Sandviken
Kanonmatch av Jesper Thimfors.

Efter stora problem så fick Villa till slut med sig 4-4 i bortamatchen mot Sandviken.

Till denna match så saknade Villa samma kvartett som i onsdags mot Sirius. Dessutom så stannade Jon Karlsson hemma även denna bortamatchen på grund av barnafödande. Ja, det är ju inte Jon som ska föda utan hans kvinna då givetvis. Hur som helst så satt William Åhman med som reservmålvakt istället. Även Alexander Karlgren saknades så Villa ställde bara upp med femton ombytta spelare.

Det verkade råda total hönsgård i Villas lag i början av matchen. Det var borttappade bollar och virrigt deluxe som gällde. Sandviken stormade in i Villas straffområde gång på gång och det var bara Jesper Thimfors målvaktsspel som räddade Villa från underläge. Johan Sixtensson tog en väldigt tidig timeout efter dryga åtta minuter och gav spelarna en rejäl hårtork så att saliven stänkte hela vägen hem till Lisch. Om det blev bättre? Ja, något kanske men inte så att man häpnade direkt.

När spelet inte fungerade så fick man istället lita till de individuella prestationerna. I matchminut 12 så tog Joel Broberg bollen utanför eget straffområde och dånade iväg på en offensiv utflykt. Sisådär åtta bortdribblade Sandvikenspelare senare så satt bollen i mål till 1-0. Ett solomål av guds nåde. Några minuter senare så snappade Jesper Eriksson upp ett felpass från Örebrokompisen Erik Säfström och avancerade framåt innan han avlossade ett skott som satt till 2-0. Fullständigt missvisande om man ser till spelet så långt.

Sandviken fortsatte köra på och fick med sig en straff efter 24 minuter som Thimfors räddade. I slutet av halvleken så kom till slut en reducering på hörna genom Daniel Berlin när Villamuren på mållinjen inte lyckades hålla tätt riktigt. I början av andra halvlek så kom också kvitteringen även detta på hörna. Nu genom Jesper Hvornum som för övrigt var den som sumpade straffen men tog sin revansch här istället.

Vid 2-2 så stod matchen och vägde lite grann även om Sandviken var det laget som fortfarande förde spelet. Man tog också ledningen till slut när Säfström satte fram bollen till Berlin som stänkte in 3-2. Villa skapade lite hörnor efter detta och på en av dessa från vänster så kvitterade William Arvidsson till 3-3 efter 78 minuter.

Med tio minuter kvar så åkte Jocke Andersson ut efter att ha snicksnackat lite för mycket med en överkänslig domare. Några minuter senare fick han sällskap av Sune Gustafsson efter en fasthållning. Spel 9 mot 11 alltså och eftersom ingen försvarsavbytare fanns att tillgå så fick Petter Björling gå in som back samtidigt som Martin Karlsson tog Björlings plats som ytterhalv.

Efter 85 minuter så fick Berlin lite yta att ladda på och slängde iväg en bomb som satt i krysset bakom Thimfors. 4-3 till hemmalaget och stort jubel för här kände man väl en rejäl segervittring såklart. Det fanns dock lite sprattel kvar hos Villa och efter par snabba passningar med rätt adress så fick Jesper Eriksson ett läge att gå rakt fram vilket han gjorde och fri satte 4-4. Detta i numerärt underläge eftersom Sune fortfarande satt och skakade galler i utvisningsbåset.

Villa fick även William utvisad i slutskedet men lyckades ändå ro krysset i hamn de sista minuterna med två man mindre på isen. 4-4 efter stor dominans spelmässigt av Sandviken. Dock så hade Villa faktiskt ett antal chanser vid 2-0 och 2-1 att koppla rejält målmässigt grepp om matchen. Inte via något fantastiskt spel direkt utan mer små stänk av briljans som ledde till lägen att näta.

Jocke var väl den största syndaren och brände ett par tre kanonlägen och även Albin Thomsen hade sina chanser. Ett av Albins avslut satt i ribban annars så storspelade Joel Othén i Sandvikens mål och gjorde flera grymma räddningar. Hade Villa satt några av dessa lägen och vunnit matchen så hade det varit en stöld utan dess like eftersom spelet inte alls klaffade i den här matchen.

Både spelare och ledare var rejält kritiska efteråt till lagets insats. Samtidigt visar man ju prov på styrka att ändå få med sig ett oavgjort resultat borta mot Sandviken som enligt egen utsago gjorde en kanonmatch.

Nästa match är på onsdag hemma mot Broberg/Söderhamn. Tror vi får se en betydligt vassare insats av Villa då.