Villa Lidköping - Bollnäs
12 - 2

Skada överskuggade Villas kross
Krya på dig Felix.

Felix Pherson fick lämna arenan i ambulans när Villa besegrade Bollnäs med 12-2.

Vi börjar väl med det viktigaste först och det är givetvis Felix Phersons skada. I början av andra halvlek tappade han balansen och föll i hög fart över sargen som delade sig varpå kanten av sargen spetsade sig in i ryggslutet på Felix med blodvite som följd.

Sjukvårdarna inne i Arenan var snabbt på plats och tog hand om Felix. Närmsta lediga ambulans var däremot en bit bort så därför blev det en lång och orolig väntan innan den dök upp. Spelarna i de båda lagen gick in i omklädningsrummet och avbrottet varade i dryga 40 minuter.

Första prognosen säger att han fått ett djupt sår som kräver operation. Såret i sig är väl kanske inte så farligt utan det viktiga är att säkerställa att han inte ådragit sig några skador på skelett och inre organ. Det är bara att hålla tummarna.

Matchen då? Det var väl i stort sett överkörning från första bolltouch till sista. Ett skridskostarkt Villa satte hög press på Bollnäs som inte alls kunde hantera detta. Villa erövrade boll gång på gång och skapade farligheter i mängder. 3-0 i paus kunde varit det dubbla. Två ramträffar och en stort antal chanser fick vi se förutom de tre målen som för övrigt var mycket vackra. Två av Christoffer Edlund och ett av Erik Säfström. Hans första i Villadressen.

När matchen återupptogs efter skadeavbrottet så virvlade Villa runt med ännu högre fart än i första halvlek. På tio minuter gick man upp till 7-0 trots både missat friläge och skott i stolpen. Bollnäs lag föll sönder totalt och Villa hade fullständig lekstuga ute på isen.

Det hela slutade inte förrän vi hade fått se tolv elegant inskyfflade mål framåt mot bara två insläppta. Villa kändes väldigt spelsugna denna fredagskväll samtidigt som Bollnäs stod för en till stora delar bedrövlig insats. Utan målvakten Erik Perssons många räddningar kunde slutresultatet dragit iväg mot ett målrekord för Villa.

Edlund hade en bra dag på jobbet med fem inhängda kassar. Då hade han också tre träffar i ramen plus ett flertal chanser ytterligare. Albin Thomsen fick glädjande nog göra sina tre första mål i denna säsongs seriespel efter begränsat med speltid i de första matcherna. Lagkaptenen Martin Karlsson gjorde 2+2 ikväll och var fullständigt briljant.

Nästa vecka så har Villa två raka bortamatcher inplanerade. Vetlanda på onsdag och Broberg på lördag. Vi syns och hörs.