Skadedrabbad World Cup för Villa

World Cup i Sandviken slutade med en semifinalförlust för Villa.

Villa lyckades inte försvara sin titel i årets World Cup även om man gjorde ett tappert försök och inte gav sig förrän det blev straffläggning i semifinalen mot slutsegrarna Bollnäs.

Gruppspelet innebar tre segrar på tre matcher. 6-4 mot Baikal Energy inledningsvis blev en väldigt dyrköpt seger eftersom Martin Johansson blev knäskadad och utburen på bår efter en olycklig situation.

Andra matchen blev en tuff historia mot ett defensivt skickligt Vodnik som dessutom spelade väldigt hårt och lite småfult. Till slut så lyckades Villa vinna med 1-0 efter att Johan Löfstedt petat en straff till Jocke Andersson som nätade.

På övertid var det dags för ännu en skada när Löfstedt blev fälld och kanade in i sargen med revbensbrott som följd. Avslutningsmatchen i gruppen mot Vetlanda städades sedan av med 7-3 och inga nya skador faktiskt.

I kvartsfinalen mot Sandviken så gjorde Villa försäsongens bästa match enligt mitt tycke. Man genomförde matchen på ett väldigt stabilt sätt och vann relativt komfortabelt med 5-1 efter tre mål av nyförvärvet Albin Thomsen som verkade trivas alldeles utmärkt mot sina gamla klubb.

I semifinal väntade Bollnäs som hade imponerat dittills under turneringen. Förutom ett missat friläge vid 0-0 så hade Villa det tufft i första halvlek och drabbades dessutom av turneringens tredje skada när Petter Björling fick hjälpas av isen med svåra smärtor i knä/lår.

I detta läget när Villa var i underläge med 0-2 och hade tre spelare borta så skulle det ju varit lätt att få gamnacke. Istället så knöt man näven, rätade på ryggen och gick ut till andra halvlek och visade en enorm karaktär.

Man satte press på Bollnäs och gjorde en riktigt bra halvlek. När domaren visslade för slutsignal så var ställningen 3-3 efter en sen kvittering av Joel Broberg. Hade det stundat en förlängning där så hade nog Villa haft en rejält chans på finalplats eftersom man kändes väldigt starka i detta skedet.

Istället så väntade det straffläggning och där var man ju chanslösa. Inte ens om målburen hade varit lika bred som en ladugård så skulle Villa lyckats göra mål på straff. Så är känslan i nuläget efter alla straffmissar under försäsongen.

Villa gör ändå en bra turnering där man visar styrka som lyckas ta sig samman efter alla skadesmällar på kort tid. Till slut så är man alltså bara en förlorad strafläggning ifrån en World Cup-final även detta året.

När det gäller skadorna så säger man från Villahåll 4-5 veckors frånvaro på Löfstedt. Första prognosen på Björling är en kraftig blödning precis ovanför knät. Stämmer den prognosen så kan han eventuellt spela seriepremiären. Betydligt bättre än befarat i så fall.

Martin ska röntga sitt knä på onsdag. Allt annat än en korsbandsskada får väl ses som en bonus där tyvärr. Dessutom spelade Jesper Eriksson på sprutor i semifinalen eftersom han har ont i en inflammerad hälsena men det ska bli bra bara han får vila lite.