Lagbanner
Spel utan publik
Folktom arena är det som väntar i morgon.

Spel utan publik

Morgondagens semifinal mellan Villa och Bollnäs spelas inför tomma läktare.


Regeringen har på uppmaning från Folkhälsomyndigheten beslutat att arrangemang som lockar mer än 500 personer kommer att spelas utan publik till följd av coronavirusets utbrott. Detta medför då som alla förstår att Villas semifinal mot Bollnäs i morgon kommer spelas inför tomma läktare.

Hur länge detta beslut kommer gälla är inte fastställt men minst två månader handlar det förmodligen om säger Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlsson till TT. Lördagens fjärde semifinal uppe på Sävstaås innefattas givetvis också då. Bollnäs har dock beslutat sig för att släppa in supportrar upp till den gräns som är rekommenderad, 500 alltså.

Många idrottsföreningar kommer drabbas hårt ekonomiskt av detta. Villa inte minst som normalt drar in stora pengar på sina matcher med alla kringarrangemang. Klubbens ekonomi är väldigt beroende av intäkterna från semifinalspelet samt givetvis även kommande event i Arenan som Villa är med och arrangerar. 

Vill ni hjälpa klubben ekonomiskt så har det startats en kampanj vid namn #blåhjärtat där ni kan swisha valfri summa till föreningen via fiktiva köp i kiosker, restaurangen och så vidare. Här kan ni läsa mer om hur ni går till väga.

Villalandlisch05102020-03-11 19:45:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping