Lagbanner
Spelarbetyg säsongen 2019/2020
Johan Löfstedt, bäst i Villa den gångna säsongen.

Spelarbetyg säsongen 2019/2020

Johan Löfstedt bäst i Villa den gångna säsongen.

Så här i dessa tråkiga coronatider så gäller det att hitta grejer att roa sig med. Som att sätta betyg på Villatruppen för säsongen 2019/2020 till exempel. 

Betygen är helt satta efter mitt eget tyckande och jag är sannerligen ingen expert. Det var en rätt så svår uppgift eftersom säsongen var ganska svajig och varierande men det var värt ett försök ändå. 

Betygen är på en femgradig skala där 1 är lite mindre bra medans 5 är alldeles utomordentligt bra om man säger så. Nu kör vi.

5

Johan Löfstedt - I mina ögon helt fenomenal när han kom tillbaka efter sin revbensskada. Stod för mycket fart i spelet även när resten av Villalaget inte gick så värst bra. När Löfstedt galopperar framåt och avlossar bössan så slår hjärtat en frivolt av upphetsning. Utan honom så hade nog Villa inte spelat final. En starkt bidragande orsak också till att vi nästa säsong får se Chrille Edlund i Villatröjan. Har ett år kvar på kontraktet men förhoppningarna om en förlängning känns goda eftersom hans familj numera är husägare i Lisch.

4

Martin Johansson - Stod inte riktigt att känna igen när han kom tillbaka efter sin knäskada. Sedan kastade han knäskyddet och då var det den gamle Martin vi fick se igen. Styrde och ställde och täckte skott i vanlig ordning. Dessutom en säker straffskytt när alla andra missade å det grövsta.

Martin Andreasson - Kanske hans bästa säsong i Villatröjan. Tog ett stort ansvar när hans namne Johansson var skadad. Känns som att han lugnat ner sig lite och inte rusar på lika mycket som förr om åren då han kunde gå bort sig ibland.

Felix Pherson - En urkraft när han kommer farande på sin vänsterkant vilket han gjorde mer ofta den här säsongen än tidigare. Slipar han lite på avsluten så sitter femman som gjuten nästa säsong.

Martin Karlsson - Inledningen av hans säsong får kanske en svag trea i betyg. Avslutningen får en femma. Som vanligt bäst när det börjar närma sig slutspel vilket får ses som en bra egenskap. När Martin är i form så är det en fröjd att se när han bryter sig fram bland de stackars motståndarna.

Jesper Eriksson - Brechen är navet i Villalaget. När han är bra så är Villa oftast bra också. Under sin sejour i föreningen så har han gått från att vinna elitseriens assistliga till att bli en ovärderlig tvåvägsspelare. Blev bättre och bättre under säsongen. Hans kontrakt har gått ut men det skulle kännas väldigt värdefullt om han fortsätter en eller två säsonger till.

Joel Broberg - Blev skadad tidigt på försäsongen och hade det lite tufft när han kom tillbaka. Efter nyår så blev han bara bättre och bättre för att slutligen vara samma monster som förra säsongen. För varje år som går så kommer han få en större roll i laget. Frågan är bara vilken plats som är den rätta för honom. Han är ju lika bra överallt.

3

Joakim Andersson - Överlägset bäst målskytt i laget men det var ändå inte riktigt samma Jocke som under guldsäsongen. Led förmodligen rätt så rejält av att inte ha Davva vid sin sida som drog på sig bevakning. Nu var det Jocke som fick den bevakningen istället och då blev det lite tuffare. Fortfarande lysande i omställningsspelet när han fick lite yta framför sig. I spel mot lågt stående försvar hade han det betydligt svårare. Flyttar hem till Vetlanda nu och jag är evigt tacksam för hans tid i Villa.

Jesper Thimfors - Stundtals en vägg. Stundtals lite släpphänt. Hade inte alls samma hjälp av utespelarna som under förra säsongen. Kommer ändå att vara en säker sista utpost i Villa flera år framöver.

Ludvig Johansson - Bjöd som vanligt på många effektfulla brytningar i Villas försvarslinje. Måhända ändå en liten tillbakagång jämfört med förra säsongen men det är knappast inget att vara orolig över. Det var ju en strulig säsong överhuvudtaget. Spelade libero under Martins frånvaro och det är förmodligen där han kommer hamna till slut när Martin så småningom lägger upp rören på hyllan.

Petter Björling - Ett stort jobb i det tysta. Ger alltid sitt yttersta för laget och är dessutom en ovärderlig och synnerligen irriterande retsticka för motståndarna. Innebär Erik Säfströms intåg i Villatruppen att Björling flyttas upp på mittfältet?

2

Johan Esplund - Blixtrade till med dribblingar och passningar som bara han kan. Dock en skugga av det han presterade under guldsäsongen. Medgav att motivationen inte var den rätta och det är klart att om man börjar prata med en annan klubb redan i november så känns det inte som att fokus är där det borde vara. Att han lämnar är nog rätt för både honom och Villa. Hans kritik mot Johan Sixten efter att övergången till AIK blivit klar solkar tyvärr ner hans eftermäle i min bok.

Tim Persson - Missade en månad mitt i säsongen på grund av skada. Fick spela mycket anfallare vilket kändes som en liten nödlösning. Hade gärna sett honom som mittfältsgnuggare istället vilket säkert hade gjort att betyget skjutit i höjden. Har fortfarande inte skrivit på nytt kontrakt men hoppas att denne glade smålänning beslutar sig för att köra vidare i Villa.

Jon Karlsson - Nästan lite taskigt mot Jon att bara ge honom en tvåa i betyg men han spelade ju endast matcherna mot bottenlagen i tabellen. Lämnar ett stort tomrum bakom sig som humörhöjande reservkeeper med ett osvikligt klubbhjärta.

William Arvidsson - Fick spela betydligt mer än vad man trodde innan säsongen på grund av alla skador och sjukdomar. Gjorde det riktigt bra som anfallare. När han flyttades ner som mittfältare så kändes han mer begränsad. Prövar lyckan i AIK nästa säsong.

Sune Gustafsson - Fick spela när Martin var skadad. Gjorde det bra under en tuff tid för laget. Blev sedan ljumskskadad i samma veva som Martin kom tillbaka och efter det fick vi inte se så mycket mer av Sune. Lämnar för att söka speltid någon annanstans vilket är helt rätt givetvis. Förhoppningsvis kommer han tillbaka som fullfjädrad elitseriespelare om några år.

Albin Thomsen - Gjorde en strålande försäsong. Sedan kom den där förbannade körtelfebern och förstörde mycket. Om Albin håller sig frisk och skadefri så kommer Villa ha stor nytta av honom i framtiden.

Theo Lewerin, Alexander Härndahl, Alexander Karlgren och Victor Petersson spelade i mitt tycke för lite för att man ska kunna sätta något vettigt betyg. Theos inhopp vid utvisningar, Härndahls andra halvlek hemma mot Vänersborg och Karlgrens passningsklubba gör ju dock att man nästan får sätta dregelskydd på tangentbordet när framtiden kommer på tal.

Många av läktarexperterna där ute håller förmodligen inte med ett dugg om dessa betyg men i så fall kan ni höra av er till min sekreterare och boka tid för att idiotförklara mig.

Vi säger så.

Villalandlisch05102020-04-06 06:38:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping