Lagbanner
Tellus vs Villa flyttas igen
Bortamatchen mot Tellus kommer inte spelas här.

Tellus vs Villa flyttas igen

Villas bortamatch mot Tellus har flyttats ännu en gång.

Ingen har väl missat uppståndelsen som blev efter att Tellus beslutade flytta sin hemmamatch mot Villa i elitseriens sista omgång till Sparbanken Lidköping Arena. Detta eftersom Hammarby har hemmamatch samtidigt på samma arena, Zinken.

Det blev som väntat stora protester från flera av de övriga elitserieklubbarna över att Villa helt plötsligt skulle få spela en bortamatch på sin hemmaplan.

Nu har Bandyförbundets tävlingskommitté beslutat att matchen istället ska spelas på en reservarena i Stockholmsområdet. Exakt vilken arena beslutas senare. Kan bli lite intressant eftersom man tidigare sagt att den enda arenan i Stockholm som håller elitseriestandard är Zinken. Uppsala månne?

Beslutet handlar givetvis om att man inte vill att Villa ska få orättmätig fördel av en extra hemmamatch i kampen om tätplatserna i tabellen och chansen till avgörande match hemma i semifinalspelet och så vidare.

Den här cirkusen hade kunnat undvikas om man från förbundshåll låtit bli att ge både Hammarby och Tellus hemmamatch i sista omgången.
 

Villalandlisch05102017-01-09 18:58:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping