Lagbanner
Tre Villaspelare med till VM
Brechen uttagen till VM.

Tre Villaspelare med till VM

Villa fick med tre spelare till den svenska VM-truppen. Martin Johansson, Jesper Eriksson och Daniel Andersson.

Många var vi som följde direktrapporteringen från presentationen av svenska VM-truppen strax efter klockan elva i förmiddags.Förbundskaptenen Svenne Olsson hade den goda smaken att ta ut tre Villaspelare i truppen.

Martin Johansson, Jesper Eriksson och Daniel Andersson. Eller som vi säger på Villaspråk, Trålen, Brechen och Danne. Davva kom tyvärr inte med utan får finna sig i att vara reserv,

Elitseriens skyttekung utanför VM-truppen alltså. Vad tycker man om det då? Klart att man skulle kunna ha hittat en plats åt Davva. Samtidigt så är ju de spelarna han tampades med om anfallsplatserna verkligen av yttersta toppklass.

Var det Patrik Nilsson som tog Davvas plats? I så fall handlade det nog om Nilssons fysik och tyngd som fällde avgörandet. Förmodligen också hans stora VM-rutin. Eller var det kanske Danne? Där har vi ju också VM-rutin i massor.

Kul ändå att Brechen kom med. VM-debutant som 33-åring alltså. Fullt välförtjänt måste sägas. Han har gjort en strålande säsong hittills. Min rödvinsprofetia för några veckor sedan att han förmodligen skulle lämnas utanför stämde alltså inte. Bra det.

Är det bra för Villa då att tre toppspelare spelar VM istället för att vila upp sig hemma i Lidköping? Klart det är bra. En härlig boost både för spelarna och för klubben. Det visar att man kan komma med i landslaget och VM om man spelar för Villa.

Denna VM-turneringen spelas ju dessutom i Sverige så man slipper långa tröttsama resor till Sibiren exempelvis. Dessutom så har de andra toppklubbarna fullt med VM-spelare i de olika landslagen också. Edsbyn har tre, Sandviken och Bollnäs fem var. 

VM börjar 29 januari. Mer om den svenska VM-truppen kan ni läsa här. 
http://www.svenskafans.com/bandy/har-ar-den-svenska-vm-truppen-564957.aspx
 

Villalandlisch05102017-01-19 20:49:43
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping