Triss i segrar
Segerjubel tre gånger om.

Villa vann veckans tre matcher komfortabelt.

Veckans matchande började i onsdags med hemmamatch mot Frillesås. Christoffer Edlund, Felix Pherson och Karl Tagesson var covidsmittade och deltog inte. Det blev lite sömnigt och stapplande från Villas sida i början och inledningsvis i andra halvlek så stod det faktiskt bara 3-2. Sedan så vred Villa på den offensiva kranen och då orkade inte Frillesås stå emot längre och slutsiffrorna skrevs till 9-2.

Anton Johansson var lugn och trygg i målet i sin första match sedan skadan 25 november. Tim Persson blev bäste målskytt med fyra pyttsar även om Martin Karlsson kanske gjorde det snyggaste målet när han soloåkte in 6-2.

Hörde ni en kraftig smäll i Lidköpingsområdet strax före kl.21 på onsdagskvällen så var det inte ryssarna som anföll. Det var bara Amadeus Karlgren som med våldsam kraft bombade in sitt första A-lagsmål i sin första elitseriematch.

Till hemmamatchen mot Sandviken i fredags så var Edlund och Felix tillbaka i matchtruppen. Sandviken hade istället ett tungt tapp när Daniel Berlin fick stanna hemma. Första halvtimmen av matchen var ingen höjdare från Villas sida. Man var väldigt avvaktande och lät Sandviken styra både spel och tempo. Villa gick ändå till pausledning via ett Edlundmål på straff efter att Alexander Härndahl ruffats i bra läge.

I andra halvlek var det helt annan fart och aggressivitet från Villa som klev upp rejält på Sandviken som stundtals hade svårt att ta sig över mittlinjen. 2-0 kom efter att Melker Broberg fixat en vänsterhörna som Martin Andreasson smällde in. Edlund offrade sedan halva tandgarnityret när han kastade sig fram och styrde in 3-0 efter suveränt förarbete från Härndahl. Martin Johansson satte 4-0 på ny vänsterhörna innan Felix avslutade målskyttet genom att forcera in femman.

Det kunde blivit fler mål men 5-0 duger kalasfint. I första halvlek var det lite skridskoskydden på från Villas sida men en bandymatch pågår ju gudbevars inte i 45 minuter utan i 90+. I andra halvlek så var det total dominans från hemmafavoriterna mot ett decimerat Sandviken som inte orkade.

Kul att Jesper Thimfors som var tillbaka i kassen fick hålla nollan. Han var ju väldigt nära att göra det både mot Västerås och Motala tidigare under säsongen men fick då släppa in övertidsmål. Kul också med lite hörnmål. Kan betyda mycket i tuffa fighter. Erik Säfström lämnade isen och gick in i omklädningsrummet med tio minuter kvar. Lite oroligt från läktarplats men det var ingen fara med honom. Han ville bara hinna först in i duschen.

Till söndagens bortaderby mot Vänersborg så mönstrade Villa exakt samma trupp med undantaget att Melker stannade hemma och lirade med juniorlaget istället. Säfström var med alltså.

Matchen? 3-0 efter tjugo minuter och 5-0 i paus för Villa efter en av säsongens bästa halvlekar. Man klev upp, var aggressiva, hade ett högt bolltempo och bra fart på skridskorna. Joel Broberg gjorde kanske halvlekens snyggaste mål när han gled igenom och satte 4-0. Edlunds 5-0 var inte så dåligt heller när han smiskade upp bollen i närmsta krysset med ett galet hårt skott från knappt någon vinkel alls.

Andra halvlek blev lite mer modest och segersiffrorna skrevs till 6-2. Helt ok att Villa inte kunde ösa på som i första halvlek med tanke på det tuffa matchandet man har för tillfället. Bästa målskyttar blev Edlund och Tim med två mål vardera.

Nästa vecka innebär på nytt tre matcher. På onsdag åker man till Dalarna för match mot Rättvik. Ett lag som kämpar för livet i bottenträsket och är rätt så hemmastarka. Så det är nog bäst att Villa har skridskorna slipade direkt från start så vi inte råkar ut för något otäckt där. Till helgen så har vi sedan två hemmamatcher att se fram emot. Bollnäs på fredag och Vetlanda på söndag. Förhoppningsvis så är det inga spelare som börjar hosta och snörvla under veckan utan att spelschemat kan hållas.

Målen för Villa under veckans tre matcher. Tim Persson 6, Christoffer Edlund 4, Johan Löfstedt 2, Joel Broberg 2, Martin Andreasson 2, Martin Karlsson, Alexander Härndahl, Martin Johansson, Amadeus Karlgren.