Tung bortaseger mot Edsbyn
Seger i comebacken för Johan Löfstedt

Villa vann den svåra bortamatchen mot Edsbyn med 5-3.

Villa fick göra en ändring i laget inför matchen eftersom Joel Broberg blivit magsjuk. Detta gjorde att Johan Löfstedt kallades in och gjorde comeback lite tidigare än vad som först var tänkt. Dock så fick Löfstedt spela i tröja nummer 14 eftersom hans ordinarie nummer 23 inte fanns tillgänglig.

Edsbyn inledde som väntat matchen i ett högt tempo. Efter tolv minuter tog man också ledningen genom Jonas Edling som kunde stöta in bollen i öppen kasse efter att första skottet ändrat riktning på vägen fram och studsat rätt för Edsbyns del.

Efter 15-20 minuter så hade Villa växt in i matchen och kvitteringen kom efter 23 minuters spel. Edsbyn pressade Villas försvar högt upp, man lyckades spela sig loss och sedan tog det inte många sekunder att ta sig från egen kortlinje över hela banan fram till Edsbyns kortlinje. Jocke Andersson satte ett stenhårt inspel rakt på Martin Karlsson som kunde göra 1-1.

Med dryga halvtimmen spelad så fick Edsbyn straff. Den sköt Oscar Wikblad rakt på Jesper Thimfors. En ganska svag straff får man väl lov att säga även om nog Thimfors ibland kan kännas lika bred som en sidställd långtradare för motståndarna.

Villa drabbades av utvisningar (Martin Andreasson/Jesper Eriksson) och fick spela 9 mot 11 under en period men klarade av det relativt bra. Theo Lewerin fick göra ännu ett inhopp i backlinjen och skötte sig åter igen fläckfritt. Inte ens att möta Edsbyn på bortaplan är något som räds detta lilla guldkorn.

Jesper Thimfors gjorde ännu en säker match i kassen och stod för ett par räddningar av riktigt hög klass. Bland annat en benparad från nära håll precis i slutet av halvleken. 1-1 stod sig när domaren visslade signal för pauskaffet.

Andra halvlek inleddes med att Villa tog initiativet målmässigt. Petter Björling gick runt på högerkanten och hittade lite turligt in till Jesper Eriksson som pricksköt in bollen vid första stolpen. Ledningen höll i tre minuter innan Edsbyn sågade sig igenom Villaförsvaret och Matteus Liw satte 2-2.

Det var betydligt öppnare och mer böljande spel i andra halvlek. Edsbyn hade en jättechans att ta ledningen när Simon Jansson kom fri. När han hade dragit bort Thimfors och bara skulle lägga bollen i mål så tappade han ut den över kortlinjen istället. Det är bara att tacka och bocka för det.

Istället så gjorde Villa 3-2 på en högerhörna genom nye skyttekungen Martin Andreasson. Mål av 22:an för tredje matchen i rad. Det gäller att ta chansen nu när han äntligen får skjuta på hörnor. Normalt sett så är han väl lite längre ner i hierarkin när det gäller hörnskyttet.

Minuten senare så ökade Villa på till 4-2 när William Arvidsson höll sig framme och styrde in bollen efter ett inspel från Johan Esplund. En riktig lyckominut för Villa där man kopplade ett ordentligt grepp om hemmalaget.

Här hade Villa en mycket bra period som till slut skulle visa sig avgörande i matchen. Edsbyn hade lite för bråttom och gick bort sig flera gånger offensivt vilket gav ett antal fina omställningslägen åt Villa. Ett av dessa innebar också 5-2 när Jocke spelade fram Tim Persson som efter vissa problem kunde förpassa in bollen i mål. Tre mål på åtta minuter för Villa.

Precis som i första halvlek så fick Villa två spelare utvisade (Martin Karlsson/Johan Esplund) och man fick ånyo spela 9 mot 11 under några minuter. Under den tiden så fick också Edsbyn in en reducering när Mattias Hammarström snyggt volleysköt på en retur efter att Thimfors gjort en fin benparad på första skottet.

Edsbyn hade väldigt mycket boll i slutskedet av matchen men hade svårt att komma till några klara lägen. Samtidigt försvarade sig Villa väldigt bra i numerärt underläge så det blev inga fler mål i matchen.

En tung bortaseger för Villa efter en imponerande laginsats både offensivt och defensivt. Man bjöd exempelvis på fem olika målskyttar trots att den förväntade skyttekungen Jocke Andersson inte gjorde ett enda. Han stod för två assist istället och gjorde ett riktigt hästjobb som bollhållare i offensiven mot Edsbyns försvar.

Matchen som sådan var av mycket hög klass. Experterna har ju inför säsongen utmålat Villa och Edsbyn som finallag på Studenternas i Mars och just efter denna matchen så känns det som ett vettigt tips. Även om det är långt kvar på säsongen och mycket kan hända längs vägen.

I och med segern så gick Villa också upp i topp av Elitserietabellen. Nästa match för nya serieledarna blir på onsdag hemma i Arenan då Bollnäs kommer på besök.