3 - 11

Tvåsiffrigt mot Tellus
Ny seger för Villa och kapten Martin.

Villa vann bortamatchen mot Tellus med 11-3.

Till lördagens bortamatch så hade vi två ändringar i Villas lag. Petter Björling stannade hemma och vilade sin sargade fot. Tobias Augustsson tog plats i truppen istället. Dessutom vaktade Anton Johansson kassen och bänkade Jesper Thimfors.

Matchen spelades i den nya hallen i Gubbängen. Villas första besök där och ett nyttigt genrep inför kommande match mot AIK i samma bygge.

Villa stormade fram från start och efter tjugo minuter var ledningen 5-0 trots straffmiss och ett par ramträffar. Dessa fem inledande pyttsar hade alla olika målskyttar vid namn Christoffer Edlund, Alexander Härndahl, Johan Löfstedt, Joel Broberg och Albin Thomsen. Två assists från Alexander Karlgren för övrigt.

Efter denna fyrverkisprakande inledning så gick Villa ner sig ganska så rejält. Tellus bjöds in att lira lite bandy också och reducerade två gånger innan paus så att ställningen var 5-2 i Villafavör när andra halvlek inleddes.

Martin Johansson satte 6-2 på hörna innan Tellus reducerade. Därefter hade Villa en hel drös med bra lägen som missades innan man fick utdelning och satte fem mål under slutkvarten. Edlund som alltid kör på fram till slutsignal gjorde matchens tre sista nätkänningar så att segersiffrorna blev 11-3.

Villa leder fortfarande en haltande tabell och har nu gjort 103 mål på 13 matcher. Målglatt värre. Nästa vecka innebär två tuffa matcher. Västerås hemma på tisdag och AIK borta på fredag.