Villa avgjorde i slutsekunderna

Villa vann träningsmatchen mot Vetlanda med 6-5 efter ett sent avgörande.

Villa kom till denna tredje träningsmatch i fredags kväll med i stort sett ordinarie lag. De som saknades var Jesper Eriksson, Alexander Karlgren och Theo Lewerin.

Det var mycket bollägo för Villas del i första halvlek mot ett väldigt lågt stående Vetlanda. Man hade stundtals lite svårt att ta sig igenom den gulsvarta muren och när tillfälle gavs så blev istället Vetlanda farliga i sina omställningar. Offensiva krafter som exempelvis Jocke Andersson har man ju bevisligen.

Även om Villa hade det aningen tufft emellanåt så gnuggade man sig fram till ett antal bra lägen. Framför allt när man anföll lite bredare och drog isär Vetlandas defensiv. Avsluten var dock inte hundraprocentiga den här kvällen. Dessutom gjorde Vetlandas målvakt Christian Bohman flera fina räddningar.

Paussiffrorna skrevs till 3-3 efter att Vetlanda haft ledningen tre gånger och Villa kvitterat. Christoffer Edlund smällde in två hörnkanoner till 1-1 och 3-3. 2-2 gjordes efter fint samspel av Alexander Härndahl och Johan Löfstedt där Löfstedt blev den som skickade in bollen i mål.

I andra halvlek så tog Villa ledningen för första gången när Löfstedt skickade in en hörna till 4-3. Här kändes det som Villa hade rejält grepp om matchen men åter igen så hade man svårt att utnyttja de lägen som skapades. Istället så stod det plötsligt 4-5 efter viss slummer i de defensiva leden.

Vetlanda drog på sig matchens enda utvisning vilket utnyttjades snabbt när Edlund klättrade förbi ett par motståndare och skickade in bollen till Löfstedt framför mål som styrde in 5-5.

Villa låg på för ett segermål i slutminuterna och skapade ett antal hörnor. Den sista av dessa klappade Edlund in så det exploderade i nätet. Detta med bara sekunder kvar och innebar att Villa stod som segrare även i sin tredje träningsmatch.

Villa gjorde fyra mål på sjutton hörnor denna kväll. Det behövdes nu när avsluten inte satt riktigt. Kan väl tycka om Villas offensiv att man försökte lite väl enträget att anfalla i mitten. Då blir det tufft mot en sådan samlad defensiv man mötte i den här matchen speciellt om man inte får upp tempot. När Villa kom runt på kanterna så skapades det flera farligheter.

Dessutom kanske man också hade velat se lite fler lyft. Edlund stack tidigt vid flera tillfällen men bollen kom inte. Villa har ju ett par nya spelare i laget och ett par spelare på nya positioner. Så att allt ska sitta perfekt i tredje träningsmatchen kan man inte begära. Kanske också därför som defensiven var lite väl släpphänt. Ett par av Vetlandas mål kom till efter slarv och lite sömnigt markeringsspel. Det där löser sig säkert längre fram.

Man ska inte heller ta ifrån Vetlanda att de gjorde en riktigt bra match. De spelade som de brukar göra mot Villa. Väldigt låg och tät defensiv samtidigt som de hade bra fart framåt när det kom omställningslägen. De är nog nöjda med sin insats.

Christoffer Edlund smällde in tre hörnmål. Alla kom till på samma sätt när han kom åkande långt bakifrån och sköt. Det blir ju väldigt svårt för motståndarna att veta när han ska skjuta. Åtminstone verkade Vetlanda tycka det i den här matchen. Fler lag lär bli varse om problemen att stoppa Edlunds skottkraft på hörnor.

I övrigt vill jag gärna nämna Alexander Härndahl som trots sin ungdom spelar väldigt moget. Framför allt i första halvlek så var han den spelare som vid flera tillfällen försökte dra isär Vetlandas defensiv genom att gå runt via kanten.

Nu får Villaspelarna ledigt i över en vecka innan man samlas igen. 9-11 oktober spelar man en turnering i Vänersborg mot AIK, Frillesås och Vänersborg.