6 - 5

Villa föll på Sävstaås
Ingen lyckad afton för Villa på Sävstaås.

Det blev förlust i bortamatchen mot Bollnäs med 6-5 efter ett sent avgörande.

Villa åkte upp till Bollnäs med samma trupp som i de senaste matcherna så när som på en ändring. Alexander Karlgren stannade hemma så Villa hade bara femton spelare till spel. Ett skifte skedde och det var att Joel Broberg flyttades upp i anfallet.

Det var 9-10 minusgrader runt Sävstaås vid matchstart. I övrigt fina förutsättningar för utomhusbandy. Villa fick också en smakstart när Johan Löfstedt erövrade bollen högt och spelade fram Jesper Eriksson som satte 1-0 innan ens två minuter hade spelats.

Bollnäs replikerade snabbt när Patrik Nilsson kom fri efter en lyra från Per Hellmyrs. Lite senare satte Anton Dahlberg ledningsmålet för hemmalaget när det blev en lucka i Villas högerförsvar.

Villa hade en del skott utifrån och några nästanlägen inne i straffområdet men det krävdes ett frislagsmål från Martin Johansson för att det skulle vara kvitterat i paus. Martins skott satt lågt vid ena stolpen.

Andra halvlek hann knappt börja innan Oscar Westh smällde in 3-2 för Bollnäs. Villa flyttade fram positionerna och hade ett rätt så rejält tryck stundtals. Till slut kom också kvitteringen efter slarv i hemmalagets speluppbyggnad och Christoffer Edlund kunde näta.

Här kändes det som Villa hade kopplat grepp om matchen och ett ledningsmål syntes nära. Istället lite studsar i eget straffområde och skottläge för Joel Wigren som satte 4-3 till Bollnäs. Lite senare ytterligare en långboll som överspelade Villas försvar och Patrik Nilsson kunde lägga in 5-3 i tom kasse.

Villa kom närmare när Bollnäs för tredje gången tappade bollen djupt på egen planhalva och Joel Broberg kunde reducera. I sista minuten av ordinarie tid pangade Johan Löfstedt in en högerhörna och det kändes som man åtminstone skulle få med sig en pinne hem till Vänerns södra strand, men icke.

Direkt på avslag kom ännu en långboll från Hellmyrs som Christian Mickelsson skickligt avslutade från snäv vinkel. 6-5 och en rätt så välförtjänt seger för ett laddat och kämpastarkt hemmalag och ännu en förlust för Villa på Sävstaås. Man har ju lite sköna semifinalvinster på denna arena men i seriespel är senaste segern så långt tillbaka som 11 januari 2012.

Hellmyrs lyror rev stora sår i Villas normalt så stabila försvarslinje. Att någon långboll slinker igenom händer ju ibland men den här gången skedde det vid flera tillfällen och det ledde till baklängesmål nästan varje gång. Framåt sett var det ingen höjdare heller. Man hade stundtals mycket boll men ändå väldigt svårt att ta sig igenom Bollnäs täta försvar till klara lägen. Det kändes som det saknades lite glöd och lite offervilja hos Villa denna afton.

Det är tvära kast i bandyns värld. Från en tung seger i toppmötet mot AIK förra helgen till en lika tung förlust mot Bollnäs mindre än en vecka senare. Villa har nu två förluster i elitserien denna säsong. Båda på uteis. Nästa match är hemma mot Broberg på tisdag. Apropå den långa segerlösa sviten på Sävstaås så kan det som motvikt sägas att Villa inte förlorat hemma mot Broberg sedan 2008. Då ute på Isstadion.