Lagbanner
2018-12-28 19:00

Villa Lidköping - Vetlanda
4 - 2

Villa gick upp i serieledning
Davva gjorde det förlösande 3-2-målet.

Villa gick upp i serieledning

Villa är nya serieledare efter seger mot Vetlanda med 4-2 i fredagens hemmamatch.

Efter annandagens derbyseger så var det då dags för årets sista hemmamatch i Arenan. Villa började med att skapa tre kanonchanser första fem minuterna men satte bara en av dem. 1-0 regisserades av Ludvig Johansson som bröt ett Vetlandauppspel och drog sig förbi ett antal motståndare innan han skickade in bollen i mitten där Jocke Andersson stötte bollen i mål. Det var Luddes mål till stora delar. Härligt att se en försvarsspelare göra en sådan uppåkning.

Vetlanda hade ett skott i stolpen i en av sina omställningar innan 1-1 kom genom Emil Fedorov när en lyra slank igenom lite olyckligt. Helt ologiskt i det läget. Johan Löfstedt såg till att Villa återtog ledningen med ett kanonskott som Vetlandas målvakt David Borvall motade rakt upp i luften och sedan studsade in i mål.

Villa hade flera jättelägen att utöka ledningen men antingen så räddade målvakten eller så stod målramen i vägen som när Joel Broberg avlossade ett kanonskott som träffade virket. Vetlandas 2-2 genom ex-villaiten Axel Ekholm kom därför ännu mer ologiskt än den första kvitteringen. 2-2 i paus kändes rejält missvisande.

I andra halvlek så hade Villa ett gigantiskt spelövertag. Vetlanda backade hem med allt de hade och bildade en svårforcerad gulsvart mur framför eget mål. Det var som en snårig trollskog att försöka ta sig igenom. Farligast blev det de få gångerna Vetlanda hade bollen på offensiv planhalva och Villa kunde bryta och ställa om snabbt. 

Ett par rejäla kanonlägen skapades men Borvall i Vetlandamålet gjorde några helt otroliga räddningar. Han är ju väldigt ojämn Borvall och kan släppa in lite vad som helst emellanåt. Men när han väl vaknat på rätt sida så kan han bli en riktig vägg i målet och så var fallet denna kväll. Det var nästan så man började misströsta ett tag när bollen inte ville in i målet.

Det var tufft för Villa att skapa något när man skulle bygga upp anfall mot ett samlat och väldigt defensivt inriktat Vetlandalag. Man försökte komma runt mycket på kanterna vilket resulterade i en stor mängd hörnor. Femton blev antalet till slut. Merparten av dessa var tämligen misslyckade innan Davva med kvarten kvar som fjärdeskytt slaskade in en högerhörna så att nätmaskorna bara vrålade om nåd.

Slutkvarten blev spännande eftersom en uddamålsledning inte är mycket att luta sig emot. Vetlanda kröp upp lite ur sin skyttegrav och hade några farliga distansskott och dessutom en hörna men närmare än så kom man inte. Villa hade ett par lägen att spika segern innan Brechen till slut gjorde det med ett skott mellan benen på Borvall efter ett snyggt anfall. Chanskavalkaden avslutades sedan med att Martin Andreasson smackade upp ett hörnskott i ribban. Matchens tredje ramträff.

Villas seger var fullständigt rättvis och jag tycker väl att man i det stora hela gör en rätt så bra match. Betydligt bättre än mot Vänersborg senast. Vetlanda försvarade sig väldigt bra men är i konkurrens med Tellus det mest defensiva laget som kommit på besök till Lidköping den här säsongen. Man ställde upp sig runt eget mål och verkade hoppas på att någon omställning eller någon hörna skulle resultera. Inte direkt oväntat egentligen. Det är ju så den moderna bandyn ser ut i stora stycken. Svårt att ändra på.

Det blir ganska tålamodsprövande för Villa att spela hemma när lagen bara kommer hit och parkerar på sista tredjedelen. Lite trist för den stora publiken som är på matcherna att man inte får underhållning fullt ut men samtidigt vet jag inte riktigt vad Villa ska göra åt det. Det är ju svårt att bara spela sig igenom ett helt lag som ställt upp sig som en mur. Nåväl, nog grymtat om detta.

På söndag så är det dags för en mycket svår bortamatch mot Sandviken. Den matchen har alla ingredienser för att bli en riktig festmåltid som väl inte ens svenske kocken i Mupparna skulle kunna misslyckas med att tillaga på ett riktigt sätt. Villa åker för övrigt upp till Sandviken som nya serieledare eftersom Västerås föll i sin match mot Edsbyn på fredagen.

Vi säger så. Sixtens gäng två poäng!

Villa vs Vetlanda 4-2 (2-2)
1-0 Joakim Andersson (Ludvig Johansson) 2
1-1 Emil Fedorov (Eetu Peuhkuri) 17
2-1 Johan Löfstedt (Johan Esplund) 23
2-2 Axel Ekholm (Adam Rudell) 41
3-2 David Karlsson (Felix Pherson) 75
4-2 Jesper Eriksson (Johan Esplund) 86
Utv : Villa 1x10, Vetlanda 1x10
Publik : 3670

Villalandlisch05102018-12-29 04:47:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping