Villa klara för semifinal
Villa klart för semifinal.

Det blev seger med 9-6 i tredje kvartsfinalen mot AIK.

Villa ställde upp med identiskt manskap som i de två första kvartsfinalerna. Redan från start så var spelövertaget kraftigt för Villa mot ett väldigt lågt stående AIK som inte verkade ha någon som helst intention att gå upp och störa utan samlade ihop sig långt nere på egen planhalva istället.

Villa sågade sig igenom gyttret av försvarande spelare vid ett par tillfällen men avsluten satt antingen utanför målramen eller så räddade Bergwall i AIK-kassen. Till slut efter 20 minuter så brast mödomen i den här matchen när Martin Johansson fick kanonträff på en vänsterhörna och bollen satt som en spottloska uppe i krysset. Några minuter senare så gjorde Martin även 2-0 på ett frislag. Skönt att få göra lite mål på fasta situationer.

Strax efteråt så kolliderade Petter Björling med en AIK-spelare och blev liggande. Det såg riktigt illa ut och ett tag var till och med båren på väg in. Till slut kom Petter upp och med ett blödande jack under ögat så åkte han av isen. Han vilade resten av halvleken men efter paus så var han med och lirade igen. Måhända blev det lite stirrigt i Villa just här för rätt som det var så kom det en reducering av Elias Engholm. Tempot sjönk under slutkvarten och Villa hade rätt så svårt att komma förbi den vitsvarta bussen som stod parkerad på AIK:s planhalva. 2-1 i paus till Villa hur som helst.

I andra halvlek så lyckades Villa snirkla sig igenom och Johan Löfstedt fick fram ett pass till Jocke Andersson som satte 3-1. Lite senare höll sig Löfstedt själv framme och gjorde 4-1. Efter detta så orkade inte AIK hålla uppe sin defensiv längre utan den blåste omkull som en gammal rivningskåk. Tim Persson gjorde 5-1, Felix Pherson 6-1, Jocke 7-1 och Martin 8-1 på straff.

Slutkvarten blev rejält kaosig och det bildades nästan kö till Villas utvisningsbås. Ett tag så var fyra spelare utvisade samtidigt så att de inte ens fick plats att sitta ner allihop. Det var en tveksam straff som AIK fick vid ställningen 9-3 som rörde upp känslorna rejält. Vi fick se lite grinig skolgårdsbandy från Villas sida resten av matchen och baklängesmålen ramlade in i en strid ström. Någon fara för segern var det dock aldrig och matchen slutade 9-6 där de två sista AIK-målen kom långt in på tilläggstid.

Visst var det lite onödigt att det flippade ur på slutet men samtidigt så var matchen avgjord vilket nog gjorde att disciplinen brast an aning. Hade matchen varit jämn så hade det säkerligen inte hänt något. Samtidigt så var väl faktiskt domaren också lite medskyldig till kaoset. Han hade inte heller någon särskiltt bra avslutning på matchen.

Fram till 8-1 så gjorde Villa en mycket stabil match och det ska man ta med sig tycker jag istället för att fokusera på slutet. För övrigt så gjorde Tim Persson Villas sista mål i matchen som betydde 9-3. Vid ställningen 9-4 så räddade Jesper Thimfors en straff. Patrik Nilsson gjorde tre mål på slutet och slog därmed Davvas målrekord. Det var väl allt tror jag.

Villa är nu klara för semifinal för elfte året på raken. Om man skulle påstått något sådant för femton år sedan så hade man nog blivit gängspöad och dumpad i Lidan. Tiderna kan verkligen förändras. Semifinalspelet börjar lördag nästa vecka med match hemma i Arenan mot antingen Västerås eller Bollnäs. Bollnäs leder den matchserien med 2-1 och kan avgöra på hemmaplan i morgon.