Lagbanner
2019-02-06 19:00

Villa Lidköping - Broberg
9 - 3

Villa klara seriesegrare
Johan Löfstedt var framgångsrik mot Broberg.

Villa klara seriesegrare

Efter vinsten mot Broberg med 9-3 så är nu Villa klara seriesegrare av elitserien.

När elitserien drog igång igen för Villas del med hemmamatch mot Broberg så gjorde man detta med ett helt ordinarie lag. Jesper Thimfors vaktade kassen igen efter att ha vilat de sista matcherna innan VM-uppehållet.

Matchen började lite trevande och det var väl kanske inte så konstigt eftersom det var ett tag sedan nu som grabbarna lirade tillsammans. Två ramträffar noterades för Villa. Davva sköt i stolpen och Esplund i ribban. Istället gjorde Broberg första målet genom Emil Woxberg.

Villa vände dock snabbt på matchen till 3-1 genom mål av Jocke Andersson, Johan Löfstedt och Tim Persson. Löfstedt kunde även gjort 4-1 men hans skott träffade ribban. Villas tredje ramträff i första halvlek. Kändes nästan som att någon hade lyckats krympa målburarna där ett tag.

I andra halvlek så reducerade Broberg på ett frislag genom Martin Söderberg innan Villa höjde tempot rejält och gjorde fyra mål mellan matchminut 64 och 75. Broberg hade svårt att hänga med och drog på sig ett flertal utvisningar.

Martin Johansson slaskade in en högerhörna till 4-2 innan Petter Björling gjorde 5-2. Det blir ett riktigt hallelujahmoment varje gång den mannen gör mål. Det händer inte så ofta med andra ord. Det är väl inte heller hans huvudsakliga uppgift om man säger så.

Johan Löfstedt gjorde sedan matchens snyggaste mål när han dribblade sig förbi en stor mängd med Brobergspelare innan han avslutade. Davva satte sedan mål nummer sju på straff. Han är hundraprocentig på straffarna den här säsongen.

Broberg reducerade genom Martin Söderberg innan Villa avslutade med två mål fram till 9-3. Davva och Joel Broberg målskyttar. Joels mål kom till efter en vacker uppåkning från Martin Karlsson.

Matchen blev väl ungefär som förväntat. Kändes som att spelarna var lite ovana efter det långa uppehållet. Det var flera passningar som inte riktigt satt där de brukade men tycker ändå Villa löste den här matchen på ett mycket bra sätt.

Johan Löfstedt, Martin Karlsson och Petter Björling var bland de mest framträdande. Löfstedt kanske allra mest. Han hade varit förkyld tidigare i veckan men var riktigt pigg ändå och utsågs till Villas bästa spelare.

I och med segern så är nu Villa helt klara som seriesegrare. Vackert så men det är ändå bara ett delmål som är avklarat. Den vikigaste delen av säsongen återstår fortfarande.

Nästa match för Villa är redan på fredag då tabellfyran och regerande mästarna Edsbyn väntar på bortaplan. Kanske den svåraste matchen av alla i hela serien.

Villa vs Broberg 9-3 (3-1)
0–1 Emil Woxberg (Edvin Wigren) 19 
1–1 Jocke Andersson (Martin Karlsson) 25 
2–1 Johan Löfstedt (Petter Björling) 27 
3–1 Tim Perssonn 32 
3–2 Martin Söderberg (Linus Forslund) 50 
4–2 Martin Johansson (Johan Esplund) 64 
5-2 Petter Björling (Johan Esplund) 66 
6–2 Johan Löfstedt (Petter Björling) 72 
7–2 David Karlsson 75 
7–3 Martin Söderberg 77 
8–3 David Karlsson (Johan Löfstedt) 80 
9–3 Joel Broberg (Martin Karlsson) 89
Utv : Villa – Broberg 6x10
Publik : 2728

Villalandlisch05102019-02-07 06:30:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping