Lagbanner
2021-02-19 19:00

Motala - Villa Lidköping
1 - 4

Villa klara seriesegrare
Bortaseger mot Motala innebar också serieseger.

Villa klara seriesegrare

Bortamatchen mot Motala vanns med 4-1 och seriesegern är därmed säkrad.

Villa kom till spel med samma trupp som i onsdags mot Vänersborg. Johan Löfstedts axel hoppade ur led under den matchen men han drog den rätt själv och fortsatte spela. Han har haft detta problem med axeln tidigare men det är inget som hindrar honom från spel så han var med mot Motala.

Båda lagen hade var sin jättechans inledningsvis efter två långa lyft. Ex-villaiten Philip Florén la bollen utanför för Motala och Christoffer Edlund kom lite nära målvakten som kunde rädda vid Villas målläge.

Motala tog ledningen genom Fredrik Lönn på en högerhörna efter 18 minuter. Sedan följde en tiominutersperiod som inte var alls var bra för Villas del. Man tappade boll ideligen på offensiv planhalva och sköljdes över av flera snabba omställningar och långa lyft som blev farliga flera gånger. Jesper Thimfors målvaktsspel och Motalas klena avslut räddade Villa från ett större underläge där.

Johan Sixtensson tog en timeout för att rätta till det som behövde rättas till och det blev betydligt bättre tämligen omgående. Man vårdade bollen bättre och fick lite tryck mot Motala. Erik Säfström satte en hörnretur efter 32 minuter till 1-1 och strax innan paus smällde Jesper Eriksson in en vänsterhörna som försteskytt. Detta på sedvanligt sätt där han stod och såg helt ointresserad ut innan bollen kom och han bara klappade till.

Andra halvlek kontrollerade Villa. Man var tålmodiga och noggranna i sitt anfallsspel och malde sakta ner Motala som parkerade på egen planhalva. De snabba omställningarna vi såg i första halvlek var nu betydligt mer lätträknade.

Motalamålvakten Jussi Aaltonen gjorde flera vassa räddningar vilket gjorde att 3-1-målet dröjde såpass länge som till matchminut 71 då Martin Johansson fick kanonträff som sisteskytt på en vänsterhörna. Johan Löfstedt avslutade sedan målskyttet när han fick lite yta och stänkte in matchens enda spelmål efter 82 minuter.

Kanske inte den vackraste av segrar men två poäng är alltid det viktigaste. Bortamatch mot Motala innebär sällan något finlir utan där är det oftast kämpasegrar som gäller. Nu räckte det dessutom till serieseger eftersom AIK tappade 6-1 till 7-8 hemma mot Broberg. Villa har därmed tre poängs överläge inför sista omgången.

Det är alltid trevligt att vinna serien givetvis. Kravbilden på Villa nu för tiden är väl att vinna allt man ställer upp i och hittills den här säsongen har det ju gått alla tiders fint. Det viktigaste är dock ändå kvar och det är att vinna säsongens sista match och plocka hem SM-guldet.

Avslutningsmatchen i elitserien spelas hemma mot Frillesås på tisdag kl.19. Ha det gott tills dess allihop.

Motala vs Villa 1-4 (1-2)
1-0 Fredrik Lönn (Viktor Spångberg) 19
1-1 Erik Säfström (Alexander Härndahl) 33
1-2 Jesper Eriksson (Erik Säfström) 45
1-3 Martin Johansson (Erik Säfström) 71
1-4 Johan Löfstedt (Petter Björing) 83

Villalandlisch05102021-02-20 09:52:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping