Lagbanner
2020-03-14 19:00

Bollnäs - Villa Lidköping
2 - 3

Villa klart för SM-final igen
Brechen blev hjälte.

Villa klart för SM-final igen

Fjärde semifinalen mot Bollnäs vanns med 3-2 efter förlängning.

Det blev ingen vidare inledning av lördagskvällen för Villas del då skyttekungen Jocke Andersson fick lämna uppvärmningen med ryggsmärtor. Han avstod spel och istället klev Albin Thomsen in i matchtruppen och fick göra slutspelsdebut för Villa.

Första halvlek bjöd på två mål. 1-0 för Villa genom Johan Löfstedt som kom helt sopren efter ett lyft från Martin Karlsson. Bollnäs kvitterade genom Oscar Westh och 1-1 var siffrorna i paus.

Det skapades inte direkt massor med chanser. Villas bästa var när Albin kom ren till höger i straffområdet men hans avslut räddades av Pertti Virtanen i Bollnäskassen. Bollnäs hade lite fler lägen men Jesper Thimfors var så där härligt betongväggsbra som han kan vara när det som bäst behövs.

En omtalad situation var i början av matchen när Christoffer Fagerström planterade en ful armbåge i nyllet på Johan Esplund. Hade det varit en seriematch så skulle nog det röda kortet varit gjutet men nu blev det bara en tiominutare.

Andra halvlek blev också relativt chansfattig. Åtminstone till en början innan det öppnade upp sig något. Det skapades lite lägen här och där men annars så var det mestadels väldigt disciplinerat och svårforcerat hos de båda lagen. Esplund hade Villas bästa läge men då gjorde Virtanen en grym benparad.

Efter 72 minuter så bröts dödläget i matchen. Thimfors hade precis lagt sina stora vantar på bollen när Martin Johansson klev in på isen efter en utvisning. Thimfors uppfattar detta snabbt och hystar iväg bollen till Martin som kommer i full fart mot Bollnäsmålet. Han har med sig Tim Persson men väljer att skjuta själv. Bollen tar på en täckande Bollnässpelare och går i en båge över Virtanen i mål.

Turligt men också bra uppfattat av både Thimfors och Martin. Tim är sedan nära att göra 3-1 men annars så var det ganska naturligt Bollnäs som kom att ha mycket boll på slutet i ett försök att kvittera. Ett numerärt överläge ökade trycket mot Villas straffområde och till slut så kunde Daniel Mossberg sprätta in bollen efter ett skickligt nummer där han lurade bort flera Villaspelare.

På övertid hade sedan Bollnäs två jättelägen att avgöra och jag tror nästan att några av Villaspelarna redan var halvvägs hem till Lisch tämligen säkra på att matchen var förlorad. Lite tur och ett heroiskt försvarsarbete räddade dock kassen från påhälsning och matchen gick till förlängning.

I suddenspelet så var det rätt så öppet spel även om inga jättelägen skapades. I matchminut 98 så blev det till slut Villaspelarna som kunde brista ut i ett stort segerjubel. Esplund gled in på offensiv planhalva och lämnade över till Jesper Eriksson som kom med fart. Han drog en spelare och avlossade ett lågt skott som smet in vid ena stolpen utan att Virtanen riktigt hann dit. Brechen den stora hjälten för Villa alltså.

Riktigt starkt av Villa att kunna segra i en såpass svår bortamatch trots att Jocke saknades. Nu blev detta tredje gången senaste åtta åren som Villa säkrade finalplats efter vinst på Sävstaås. En rätt så trevlig tradition även om man nu inte kunde vara på plats själv.

SM-finalen mot Edsbyn kommer att spelas som planerat ute på Studenternas på lördag med avslag 15:15. Tyvärr utan publik men det är inte så mycket att göra åt. Villa har ju även sitt juniorlag i final under fredagen och P17 har redan vunnit SM-guld. Dessutom har man ett väldigt duktigt damlag som nådde semifinal.

Det går bra nu.

Bollnäs vs Villa 2-3 (1-1)
0-1 Johan Löfstedt (Martin Karlsson) 14
1-1 Oscar Westh (Christoffer Fagerström) 22
1-2 Martin Johansson (Jesper Thimfors) 72
2-2 Daniel Mossberg 90
2-3 Jesper Eriksson (Johan Esplund) 98
Utv : Bollnäs 3x10 , Villa 3x10
Publik : 0

Villalandlisch05102020-03-15 05:45:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping