Villa knäckte AIK igen
Segerjubel igen mot AIK.

Tremålsunderläge vändes till seger i toppmötet.

Det var två förändringar i Villas trupp inför den här matchen. Anton Johansson och Albin Thomsen var tillbaka och tog plats istället för Martin Berggren och Theo Lewerin.

Redan efter en och halv minut så stod det 0-1 när Daniel Andersson kunde näta helt fri. 0-2 gjorde Erik Pettersson på ett skott rakt framifrån med massor av trafik i straffområdet. 0-3 gjorde samme Pettersson på straff efter 26 minuter. AIK var väldigt effektiva inledningsvis. Villa hade också några lägen men dessa missades. Bland annat så hade Tim Persson ett friläge vid 0-2. Tyvärr så hoppade bollen så han kom ut i väldigt snäv vinkel. 0-3 mot en toppkonkurrent redan innan en halvtimme var spelad. Ingen dröm direkt.

Villa svarade dock på detta underläge på ett sätt väl värdigt ett serieledande lag. Joel Broberg klev förbi ett par motståndare och blev fälld inne i straffområdet. Christoffer Edlund satte säkert 1-3 på straffen. Kort därefter så stod Martin Karlsson för en urstark prestation när han på ren åkstyrka tog sig förbi ett par AIK-spelare på högerkanten. Han blev rejält fasthållen men lyckades ändå slita sig loss och leverera en passning in i mitten där Jesper Eriksson styrde in 2-3. Ett fantastiskt förarbete av vår kapten MK6.

Lite senare var det ytterst nära en kvittering när Erik Säfström kom igenom till vänster och satte bollen i stolpen. Trots underläge i paus så hade man en positiv feeling med sig inför andra halvlek efter Villas upphämtning.

I andra halvlek så tog Villa över och styrde spelet mot ett rätt så defensivt AIK som bara kom i enstaka attacker. Petter Björling var pigg i början av halvleken. Först hade han ett jätteläge inne i straffområdet innan han lite senare stod för en bra uppåkning som resulterade i en AIK-utvisning. Under denna utvisning så kom också kvitteringen till 3-3.

Målet blev till efter ett vackert anfall där Martin Karlsson satte fram bollen till Johan Löfstedt som levererade den vidare ut på vänsterkanten till Erik Säfström. Inspelet från Säfström nådde Tim Persson vars avslut räddades av AIK:s målvakt Andreas Bergwall men Tim lyckades komma åt returen och bollen studsade till slut över mållinjen.

Tim låg sedan bakom även nästa mål när han tog sig fram på kanten och klubban blev fastlåst inne i straffområdet. Inte helt klockrent kanske men matchens tredje straff och Christoffer Edlund satte 4-3. Några minuter senare gjorde han även matchens sista mål när Säfström bröt en passning och avancerade framåt. Passningen till Edlund kom givetvis och avslutet satt med en backhand förbi Bergwall.

AIK tog timeout och flyttade upp spelet. Man ägde mycket boll på Villas planhalva sista 10-12 minuterna men hade svårt att skapa de riktigt heta lägena. Villas seger kändes rättvis efter den starka upphämtningen i första halvlek och när man sedan tog hand om spelet i andra halvlek.

Detta var fjärde raka segern mot AIK den här säsongen. Matcherna har sett ungefär likadana ut där AIK börjar bra och gör första målet innan Villa tuggar sig in i matchen och till slut tar över. AIK har väldigt hög kapacitet hos vissa spelare men det blir mycket individuella grejer. Som lag känns Villa betydligt mer balanserat och homogent där ingen faller ifrån. Både stjärnor och doldisar deltar i spelet och levererar.

Edlund är en målmaskin som är ständigt rörlig och alltid åker skridskor ända fram till slutsignalen. Martin Karlsson och Joel Broberg är två bollvinnare av högsta klass. Säfströms passningsklubba är förmodligen vassast i landet och ett ständigt hot. Försvaret var väldigt stabilt sista timmen där man offrade sig hänsynslöst och täckte skott när AIK kom fram i några lägen.

Valparna Härndahl/Karlgren får ej glömmas. Här har vi två spelare som bara går ut och kör oavsett motstånd. Det spelar ingen roll om det är välbetalda storstjärnor eller Knäckebröhult i division 1000 som står på andra planhalvan. Även normala doldisar som Petter Björling och Tim Persson stod för avgörande insatser. Björling tog initiativ och fick med sig en utvisning som Villa utnyttjade och Tim fixade både mål och straff.

Nu får vi suga på den här segerkaramellen ett kort tag innan det är dags för nästa match. Redan på söndag spelas den tidigare uppskjutna matchen mot Broberg kl.17:00.