Villa kryssade mot Sirius
Jesper Eriksson utgick i andra halvlek.

Fredagens träningsmatch mellan Villa och Sirius slutade 6-6.

Till denna träningsmatch som spelades i Relitahallen redan 15:30 under fredagseftermiddagen så saknade Villa ett par spelare. Martin Johansson (avstängd), Martin Andreasson (ska bli pappa) och Alexander Härndahl (P19-spel under helgen) åkte inte med till Uppsala. Ludvig Johansson spelade libero med Petter Björling och Theo Lewerin som backar.

Matchen började väldigt intensivt och redan efter tio minuter så stod det 3-1 till Villa efter två mål av Christoffer Edlund och ett av Joel Broberg. Joels mål kom till efter ett snabbtänkt dragskott.

Albin Thomsen satte sitt första mål för säsongen när han snyggt gjorde 4-1. Det blev två mål till för vardera lagen så att halvtidssiffrorna skrevs till 6-3 i en första halvlek som präglades av mycket energi och högt tempo. Villamål nr 5 och 6 gjordes av Martin Karlsson respektive Felix Pherson. Det kunde blivit betydligt fler mål då det var vidöppna spjäll åt båda håll.

Andra halvlek inleddes med en Siriusreducering redan efter några sekunder när Villaspelarna fortfarande satt kvar i omklädningsrummet. Åtminstone mentalt. Tempot och intensiteten sjönk rejält jämfört med första 45 och det skapades inte speciellt många målchanser.

Ett lite överambitiöst brytningsförsök i eget straffområde mot en Siriusspelare i snävt läge resulterade i slag på klubban och straff och 6-5. Sirius fick ny energi medans Villaspelarna mest verkade längta hem till fredagsmyset. Kvitteringen kom senare på hörna och Sirius fick även ytterligare en straff att göra segermål på men den missades.

6-6 alltså i en match med två helt olika halvlekar. En sprudlande Villaoffensiv i den första ersattes med en andra halvlek som man väl helst vill stoppa i en säck tillsammans med ett par tegelstenar och langa ner i Lidans grumliga vatten. Johan Sixtensson sa efteråt något i stil med att man tog helgledigt 45 minuter för tidigt och det kan man ju hålla med om.

Jesper Eriksson fick utgå i andra halvlek efter en olycklig kollision med egen spelare. Exakt status i nuläget är oklart men han klagade över huvudvärk efteråt. Förhoppningsvis är det inte värre än så.

Nästa helg stundar Svenska Cupen hemma i Lidköping. Villa spelar som vanligt inledningsmatchen kl.12 på fredag. Motståndare är Vetlanda. Övriga lag i gruppen är Hammarby och Sandviken. Som brukligt i Svenska Cupen så handlar det om speltid 2x30.

Restriktionerna för idrottsevenemang ligger fortfarande på 50 personer så att man ska komma in och få se lite livebandy är väl inget att hoppas på. Bandypuls sänder däremot hela turneringen.