Lagbanner
Sjöaremossen, 2019-11-15 19:00

Frillesås - Villa Lidköping
0 - 5

Villa nollade Frillesås
Femfaldigt måljubel för Villa mot Frillesås.

Villa nollade Frillesås

Villa vann bortamatchen mot Frillesås med 5-0 efter 3-0 i paus.

Villa ställde upp med exakt samma trupp till den här matchen som i onsdags mot Bollnäs. Detta var första utematchen för Villas del sedan SM-finalen i mars. Förutsättningarna var lite problematiska med hård blåst och relativt varmt väder vilket gjorde isen mjuk och hoppig.

Detta innebar att det främst handlade om att kämpa bandy istället för att spela bandy och det gjorde ett revanschsuget Villa på ett mycket bra sätt. Man kopplade grepp om spelet tämligen omgående även om utdelningen lät vänta på sig lite grann.

Efter 19 minuter så satte Jocke Andersson en straff säkert fram till 1-0 efter att Jesper Eriksson blivit hakad. Några minuter senare smällde Johan Löfstedt in 2-0 på en vänsterhörna och lite senare även 3-0 av samme nr 23 när han åkte igenom stora delar av Frillesås lag innan han avslutade med ett vasst skott från högerkanten. Ett mycket vackert mål.

Tre mål på mindre än tio minuter och känslan var väl att matchen nästan avgjordes redan här. Villa kändes väldigt stabila och det skulle nog mycket till om Frillesås hade kunnat hämta upp detta kändes det som.

Andra halvlek blev mer jämn inledningsvis innan Villa tog över ju mer klockan tickade. Trots flera chanser så fick vi nöja oss med två hörnmål i andra halvlek. Löfstedt på en högerhörna och Jocke på en vänsterhörna. Skönt att skyttet sitter såpass bra i en match med lite jobbiga förutsättningar vädermässigt.

Just Löfstedts intåg har ju höjt skyttestyrkan i laget betydligt. Den mannen kan avlossa bomber från planens alla vinklar och vrår. Dessutom betyder han givetvis även mycket spelmässigt. Inte minst nu när Johan Esplund saknas.

Theo Lewerin och Alexander Härndahl fick speltid i den här matchen. Härndahl fick visa upp sig riktigt mycket och var väldigt nära att näta i andra halvlek. Han gav ett väldigt piggt och framfusigt intryck.

Det var absolut ingen guldglimrande tillställning det här men Villa gjorde ändå en väldigt stabil insats i en lite småknepig bortamatch. Skönt därför att skyttet satt så bra som det gjorde. Det innebär att man får lite extra andrum i spelet när hörnorna sitter där de ska.

Ynka 608 personer var på plats runt Sjöaremossen denna kväll. Cirka tusen mindre än vid förra säsongens möte på samma arena. Överhuvudtaget dåliga publiksiffror vid alla de fyra matcher som spelades under fredagskvällen. Att spela elitseriebandy samma kväll som Sverige spelar avgörande EM-kvalmatch i fotboll var nog ingen vidare idé.

Nästa match för Villas del är på onsdag då Motala kommer på besök till Arenan. Då är det också tänkt att guldkaptenen och mästerskytten David Karlsson ska avtackas för sina fantastiska insatser i Villatröjan.

När det gäller de frånvarande spelarna så är Johan Esplund på bättringsvägen och lär spela på onsdag. Martin Johansson och Albin Thomsen har börjat åka lite skridskor men deras comebacker ligger ändå betydligt längre fram i tiden. Lika bra att skynda långsamt.

Vi hörs och syns.

Frillesås vs Villa 0-5 (0-3)
0-1 Joakim Andersson 20
0-2 Johan Löfstedt (Martin Karlsson) 23
0-3 Johan Löfstedt (Jesper Thimfors) 29
0-4 Johan Löfstedt (Felix Pherson) 71
0-5 Joakim Andersson (Martin Karlsson) 74
Utv : Frillesås 2x10 , Villa 1x10
Publik : 608

Villalandlisch05102019-11-16 11:31:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping