Villa nollade Västerås i seriefinalen
Villa nollade Västerås.

Villas segerrad fortsätter när man på onsdagskvällen slog Västerås med 7-0.

Villa fick tillbaka Jesper Thimfors i kassen till denna match. I övrigt var det samma lag som senast mot Tellus med ändringen att Sune Gustafsson kom in i truppen igen så att Villa nu hade 16 spelare tillgängliga.

Matchen började med att Västerås höll i bollen i nästan två minuter innan Villa lyckades erövra den. Sedan så gick det snabbt. Brechen satte en passning i djupet till Jocke Andersson som helt fri kunde sätta 1-0. Jocke kom väldigt fri och Västeråsspelarna protesterade och ville ha det till offside. Hur det egentligen var med den saken får vi aldrig veta.

Inte ens två minuter senare så ringde målklockan ännu en gång och åter igen så var det Jocke som nätade. Felix Pherson kom fram i vänsterläge och avlossade ett skott som Västerås keeper Henrik Kjellsson lämnade retur på. Omringad av flera Västeråsspelare så lyckades Jocke knacka in bollen till 2-0. Officiell tid för detta mål var 03:41. Drömstart deluxe minsann.

Efter denna chockstart så reste sig Västerås och lagen bytte chanser med varann ett tag framöver i en tempofylld första halvlek. Västerås hade en del farligheter i Villas straffområde men en uppoffrande defensiv och Jesper Thimfors fläckfria målvaktsspel gjorde att nollan hölls intakt. Gästerna skapade också nio hörnor i första halvlek men jag tror att åtta av dessa fastnade på Villas formidabla rus.

Med halvtimmen spelad så utökade Villa till 3-0 lite turligt när Brechen på pass från Johan Esplund tog sig in i straffområdet och avlossade ett skott. Skottet tog på en Västeråsspelare och studsade in i mål. Psykologiskt att få in trean där när Västerås hade haft en del farligheter och mycket väl kunnat reducera.

Ännu mer psykologiskt kändes det när Villa satte 4-0 med bara tjugo sekunder kvar av halvleken. Johan Löfstedt avancerade framåt och fick på ett riktigt kanonskott som målvakten släppte retur på. Martin Karlsson höll sig framme och satte bollen i det tomma målet.

4-0 i paus var ett par mål för stor ledning sett till spel och chanser i en mycket jämn första halvlek. Det gäller att vara effektiv när chanserna dyker och det var Villa till skillnad från Västerås. Dessutom hade man lite marginaler med sig.

Västerås inledde andra halvlek med att gå upp och sätta en rejält hög press på Villa. Det ledde inte till så mycket mer än till farligheter för Villa när man spelade sig ur den pressen. 5-0 var väldigt nära när Jocke friställdes på Löfstedts underbara passning. Tyvärr satte Jocke bollen i ribban.

5-0 kom strax därefter istället och då plockade Villa fram de allra godaste pralinerna ur sin välfyllda chokladask. Esplund satte fram bollen till Löfstedt som avancerade förbi ett par Västeråsspelare. Han höll i bollen till synes lekande lätt omgiven av motståndare innan han serverade Joel Broberg som i tom kasse kunde lägga in femman.

Förarbetet från Löfstedt var den stora grejen men ändå så himla roligt att just Joel fick avsluta det hela med ett mål. Den här fjuniga 19-åringen gör ett sådant otroligt hästjobb i defensiven så att man bara häpnar. Sätt fast en plog på honom så plöjer han upp vilken åker som helst på nolltid.

Efter detta mål så kändes matchen avgjord. Västerås resignerade lite grann med all rätt. Man skapade inte alls lika mycket som i första halvlek utan istället så var det Villa som hade ett flertal chanser att utöka ledningen.

Två nätkänningar till fick vi se. Vid 6-0 så friställdes Jocke av Löfstedt. Han fick bollen lite bakom sig men vände helt sonika och klappade in bollen i mål. Vid 7-0 så fick Felix Pherson en sådan där vidunderlig fart på skridskorna som bara han kan få och forsade förbi ett par Västeråsspelare innan han serverade bollen på guldfat till Jocke som satte bollen i det öppna målet.

7-0 i en seriefinal smakar ju alla tiders givetvis. Matchen var betydligt jämnare än så men Villa var effektiva när lägena dök upp och fick ett par rejält psykologiska mål. Defensivt så var det riktigt bra över hela banan. I mål så var Jesper Thimfors väldigt säker och släppte inga returer alls. Hans andra raka nolla. En bedrift i en sport som bandy där det lätt dräller in en boll på något vis.

Framåt går det ju inte att blunda för Jocke Andersson. Vilken form han är i just nu. Enda nackdelen möjligtvis med att han gör så många mål är att man tvingas höra den där Vanilla Ice-låten till leda som han tydligen bett om ska spelas vid alla hans mål. Det är en påfrestning för öronen minst sagt. Hörselskydd till nästa hemmamatch kanske vore en idé.

I och med denna tionde raka seger så leder nu Villa serien med fem poäng före Västerås. Sex omgångar återstår och chansen att man står som seriesegrare får väl anses som mycket god. Nästa match är på lördag borta mot Falun på klassiska Lugnet. Där har Villa fått stryk många gånger förr om åren. Förhoppningsvis inte detta år.