3 - 4

Villa revanscherade sig

Det är kvitterat i semifinalserien efter bortaseger med 4-3 mot Sandviken.

Till semifinal 2 så var Christoffer Edlund tillbaka i spel efter sin ljumskskada. Felix Pherson är på bättringsvägen men saknades fortfarande. Eftersom han förmodligen varit coronasmittad så måste han vara symptomfri i 48 timmar innan han är tillgänglig för spel igen.

Tyvärr så hade även Jesper Eriksson insjuknat och missade matchen. Han väntar fortfarande på testsvar men det mesta tyder på att coronadjävulen slagit klorna i honom också. Tråkigt när det blir så i ett slutspel med såpass kort tid kvar på säsongen men det är ju bara att bita i det dyngsura äpplet hur bittert det än känns.

Två platsändringar gjordes i övrigt. Alexander Karlgren startade som ytterhalv istället för Petter Björling som var mittfältsavbytare och Joel Broberg flyttades ner på mittfältet i och med Edlunds återkomst på topp.

Precis som i söndags så tog Villa ledningen tidigt och precis som då var Tim Persson målskytt. Detta efter ett väldigt vackert anfall där Erik Säfström med en stenhård passning nådde fram till Martin Karlsson. Kapten MK6 drog sig förbi ett par motståndare innan han skickade in bollen framför mål där Tim kunde sätta 1-0 i tom kasse.

Något längre jubel blev det inte utan Sandviken kvitterade tämligen omgående på hörna genom Dennis Henriksen. Efter dryga kvarten gjorde också Oscar Stadin ett ledningsmål för hemmalaget. Villa hade mycket boll men det kändes lite långsamt och omständigt ibland. Sandviken var betydligt rakare i sitt spel och kändes närmare en tvåmålsledning än en kvittering för Villa.

Därför blev man glatt överraskad i slutet på halvleken när Villa helt plötsligt nätade två gånger om. Först gick Björling runt på högerkanten och skickade in bollen mot mål. Othén i Sandvikenkassen släppte en retur som Joel Broberg högg på direkt. Minuten senare kom Joel runt till vänster och släppte bollen bakåt till Johan Löfstedt som fick på en gudomlig träff och bollen satt som fastspikad i krysset.

3-2 i paus för Villa vilket man ju ska vara klart nöjda med. De två målen i slutet av halvleken innebar förmodligen en rejäl energiboost för hela laget. I andra halvlek hade Sandviken en hel del boll men defensivt spelade Villa med stort självförtroende och kändes ramstarkt. När Villa fick läge att anfalla så kändes man också betydligt farligare än i första halvlek och ett par chanser skapades.

4-2 var nära ett tag men istället blev det 3-3 genom Linus Forslund efter en fin prestation. Villa hängde inte bonnläpp speciellt länge för det utan ett par minuter senare var man åter i ledning. Joel skickade fram bollen till Löfstedt som serverade öppet mål för lilla Tim som kunde göra sitt andra mål för kvällen i tom kasse. Hans nionde totalt på de fem slutspelsmatcherna som spelats hittills.

På slutet förväntade vi oss en anstormning från hemmalaget men det blev mest en massa långa lyft in mot Villas straffområde där bollen obevekligt sopades bort gång på gång. Det kändes rätt så lugnt faktiskt....eller lugnt och lugnt är ju en förbannad lögn att påstå att det var. Från min position hemma på vardagsrumsgolvet där jag likt ett nervöst vrak låg i fosterställning med ett öga öppet kunde jag iallafall se att det var betydligt närmare 5-3 än 4-4 på slutet. Både Edlund och Löfstedt fick jättelägen när Sandviken flyttade upp folk.

4-3 stod sig matchen ut och innebar en nödvändig seger för Villa. Riktigt vasst att betvinga Sandviken på bortaplan med de förutsättningarna som var innan match. Spelet flöt väl inte på likt en vårflod kanske men det var ändå betydligt mer stabilt än i söndags då man dippade rejält stundtals.

När det gäller Edlunds comeback så såg han väl inte ut att vara helt hundraprocentig och det är kanske inte så konstigt. Har man haft en bristning i ljumsken så passar man sig nog för att trycka på i skridskoåkningen direkt. Förhoppningsvis har inte hans skada blivit värre utan att han istället kan snäppa upp ett par procent till nästa match. Något som vi också får hoppas är givetvis att inte fler spelare blir sjuka. Det borde räcka med strul nu.

Laget övernattar för övrigt i Uppsala innan vidare färd hem till Lisch under onsdagen. På torsdag kl.18:00 är det dags för semifinal 3.

Sandviken vs Villa 3-4 (2-3)
0-1 Tim Persson (Martin Karlsson) 4
1-1 Dennis Henriksen (Albin Airisniemi) 7
2-1 Oscar Stadin (Linus Forslund) 16
2-2 Joel Broberg 41
2-3 Johan Löfstedt (Joel Broberg) 42
3-3 Linus Forslund (Rasmus Forslund) 75
3-4 Tim Persson (Johan Löfstedt) 82