Lagbanner
2021-12-22 19:00

Villa Lidköping - AIK Bandy
7 - 5

Villa tog revansch mot AIK
Villaseger mot AIK:

Villa tog revansch mot AIK

Villa vann sista hemmamatchen innan jul mot AIK med 7-5

Sista matchen innan jul innebar en repris på förra säsongens SM-final mellan Villa och AIK. Villa ställde upp med ordinarie manskap och tog ett ganska så bastant tag om bollinnehavet mot ett inledningsvis rätt så defensivt AIK. När gästerna väl gick på offensiven så blev det dock rätt så farligt ändå. Det är ju inga dåliga spelare det förfogas över där.

Johan Löfstedt med kraftigt stigande formkurva satte 1-0 ur vänstervinkel innan vi fick se en snabb kvittering genom Erik Pettersson. Christoffer Edlund avslutade sin lilla måltorka när han gjorde 2-1 i friläge efter Löfstedts mycket precisa lyft. AIK-spelaren som bevakade Edlund hjälpte välvilligt till genom att drutta omkull och ge fritt fram till 21:an. Han kanske halkade på en isfläck? Nu tror jag Edlund hade kommit fri ändå för det kändes som han redan hade ryckt ifrån när AIK:s gubbe synade isen.

Villa gjorde 3-1 på kontring efter en AIK-hörna. Tim Persson kom med våldsam fart och snappade upp bollen och stänkte in trasan i nät. Några minuter senare så reducerade AIK på kontring efter en Villahörna genom Teemu Määttä. Två mål på hörnkontring på bara några minuter. Det ser man ju knappt på en hel säsong annars. Tim satte sedan 4-2 på ett fint framlyft av Erik Säfström. Livet lekte och bättre skulle det bli.

I slutet av halvleken så kom då ett mål som det kommer snackas länge om. Monument kommer byggas, minnesplaketter kommer sättas upp och en parad genom stadens gator kommer säkerligen planeras inom kort. Om 30-40-50 år kommer mor och farföräldrar sitta med sina barnbarn i knät och förklara att de minsann var på plats och såg när den lilla valpen Alexander Härndahl bröt mot alla naturlagar och fullständigt lattjade med AIK:s stjärngäng helt på egen hand.

Härndahl snodde åt sig bollen långt ner på egen planhalva och satte fart framåt helt själv mot 6-7 AIK-spelare. Han forsade förbi ett par stycken på kanten innan han vek in framför mål och bombade in bollen i nät. Andreas Bergwall i AIK-kassen var helt chanslös och blev så grinig efteråt som bara Bergwall kan bli ibland.

I förra veckan utnämnde jag Joel Brobergs solomål mot Broberg till säsongens mål hittills men det får nog vackert maka på sig för det här var ändå strået vassare. Tänk att han bara är 19 år också Härndahl. Vad ska det bli av honom när han blir stor? Förstår ni hur otroligt privilegierade vi är som får njuta av sådana här två vackert målade tavlor på kort tid där konstnärerna också är två unga Lidköpingsgrabbar. Det är ju inte så att det saknas bandygodis från de övriga lirarna heller. Vi har det bra.

5-2 i paus efter en mycket underhållande halvlek. AIK:s defensiv kändes väldigt samlad inledningsvis men undan för undan så trasades den sönder av ett väldigt energiskt Villa. Andra halvlek blev lite mer återhållsam. Lite lurigt läge för Villa ändå. Skulle man ösa på framåt och riskera åka på omställningar eller tänka lite mer defensivt och eventuellt ge bort initiativet till AIK. Det blev väl något mellanting eftersom AIK inte bjöd på någon stormoffensiv direkt.

En reducering av Isac Karlsson på retur fick man ändå till innan Joel Broberg satte 6-3 med ett dragskott som han förmodligen lärt sig i hockeyhallen intill. Martin Karlsson gjorde 7-3 från nära håll efter en fin framspelning av Säfström. Matchen kändes här inslagen och klar att läggas under julgranen men AIK ville annat. Med viss assistans av Martin Andreasson och en lite småpetig domare kanske.

Med cirka tio minuter kvar åkte Andreasson på sin tredje utvisning och fick ett lindrigt matchstraff och en tidig dusch i julklapp av domaren. Han var inte nöjd med domslutet Andreasson och inte publiken heller men dömt är dömt. Alexander Karlgren satt av hans sista tiominutare som också var en fullängdsutvisning. Under denna period satte AIK två snabba mål av Erik Pettersson och William Arvidsson och plötsligt blev det nerv i matchen igen. Det var nära ytterligare reduceringsmål på slutet samtidigt som Villa också kunde utnyttjat något omställningsläge men 7-5 duger gott.

De senaste två matcherna har Villa fått kämpa väldigt för sina mål men nu fick man bättre utdelning och det gjorde säkert gott både för spelet ute på isen och för psyket likaså. Att Villa haft en lite slak form på sistone är ju inte speciellt konstigt med tanke på det täta matchandet. Någon gång måste det ju komma en svacka men nu kändes det definitivt som formkurvan är brant stigande. Det blev lite onödigt stirrigt på slutet kanske men det är väl inte så mycket att hänga upp sig på. Kan tyckas märkligt att AIK väntade såpass länge i andra med att flytta fram positionerna. När man väl gjorde det rejält så var det bara 10-12 minuter kvar.

Tim Persson fick välförtjänt pris som bäste Villaspelare. Han skulle kunna säljas som uppiggande medel på valfritt apotek. Är du trött och hängig? Ta en Tim så blir du pigg som ett kvicksilver.

Nu väntar annandagsbandy mot Västerås ute på Isstadion kl.19. Damlaget spelar kl.15 också mot Västerås. Vill ni droga ner er fullständigt på bandy under annandagen så spelar även LAIK inne i Arenan kl.12 mot Åby/Tjureda.

Nu har jag skrivit så mycket att tangentbordet snart säckar ihop. Dags för lite julfirande. Ha det.   

Villa vs AIK 7-5 (5-2)
1-0 Johan Löfstedt (Martin Karlsson) 6
1-1 Erik Pettersson (Robin Öhrlund) 10
2-1 Christoffer Edlund (Johan Löfstedt) 21
3-1 Tim Persson 25
3-2 Teemu Määttä 29
4-2 Tim Persson (Erik Säfström) 37
5-2 Alexander Härndahl 44
5-3 Isac Karlsson 65
6-3 Joel Broberg (Martin Karlsson) 68
7-3 Martin Karlsson (Erik Säfström) 74
7-4 Erik Pettersson (Tobias Nyberg) 82
7-5 William Arvidsson 85
Utv : Villa 3x10 , AIK 1x10
Publik : 2469

Villalandlisch05102021-12-23 08:06:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping